Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: Uniunea Europeană are două viteze, dar ECONOMIA României CREŞTE pe trei viteze

Preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, a prezentat marţi o analiză din care reiese că economia românească este grevată de discrepanţele dintre regiunile bogate şi cele sărace, arătând că România creşte „pe trei viteze”.

412 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: Uniunea Europeană are două viteze, dar ECONOMIA României CREŞTE pe trei viteze

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: Uniunea Europeană are două viteze, dar ECONOMIA României CREŞTE pe trei viteze (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

„Există discrepanţe mari, cu rapoarte chiar şi de 1 la 5, între zonele sărace şi cele bogate. Produsul Intern Brut pe cap de locuitor este de câteva ori mai mare în Bucureşti şi în judeţe precum Cluj, Braşov, Timiş, Constanţa sau Iaşi faţă de Vaslui sau Botoşani. Iar această disparitate s-a adâncit în ultimii ani, crescând şi cu 20% în unele cazuri”, a spus Ionuţ Dumitru.

Referindu-se la situaţia bugetului de stat, preşedintele Consiliului Fiscal a arătat că prognozele Comisiei Europene arată „un deficit bugetar de 3,6% din PIB în 2017 - cel mai mare din Uniunea Europeană - şi, în acelaşi timp, încasări bugetare de doar 25,4% din PIB în 2017 - cea mai mică pondere din UE”.

„Avem o creştere economică nesustenabilă, în condiţiile în care la avansul de 4,8% consumul a contribuit cu 4,8%, iar investiţiile cu zero”, a mai spus Ionuţ Dumitru. El a precizat că în opinia sa „nu există relaxări fiscale care se autofinanţează, orice relaxare are întotdeauna un impact bugetar negativ”.

Ionuţ Dumitru a participat la conferinţa „Falia dintre economia românească şi România productivă”, organizată de administratorii portalului cursdeguvernare.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici