IPHONE 5, pus în vânzare: Cum au reacţionat fanii smartphone-ului Apple la deschiderea magazinelor - VIDEO

Clienţii din Australia, Japonia şi Hong Kong au început să cumpere vineri iPhone 5, indicând o cerere solidă pentru smartphone, în pofida unei controverse tot mai mari privind serviciul de hărţi pus la dispoziţie de Apple, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

8460 afișări
Imaginea articolului IPHONE 5, pus în vânzare: Cum au reacţionat fanii smartphone-ului Apple la deschiderea magazinelor - VIDEO

IPHONE 5, pus în vânzare: Cum au reacţionat fanii smartphone-ului Apple la deschiderea magazinelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

iPhone 5 intră la vânzare vineri în mai multe ţări, Australia fiind urmată de Japonia, Singapore, Hong Kong, Franţa, Germania şi Marea Britnie, Statele Unite şi Canada.

Startul a fost dat în Australia, prima ţară pe calendarul de vânzări al Apple. Sute de oameni au stat la cozi în Sydney, unii aşteptând chiar şi 68 de ore pentru cea mai nouă versiune a popularului smartphone. Entuziasmul a fost atât de mare încât casa de pariuri online Sportsbet.com a organizat pariuri privind lungimea cozii de la magazinul Apple din Central Business District din Sydney sau cele mai populare aplicaţii descărcate.

Un reprezentant al site-ului mobilephonefinder.com, Todd Foot, a afirmat că este prima persoană din lume care a cumpărat un iPhone 5 vineri dimineaţa, după ce a aşteptat la coadă încă de marţi. Foot a declarat că a identificat, deja, probleme cu serviciul de hărţi al sistemului de operare iOS 6 al telefonului Apple.

"Se pare că nu este 100% precis. De fapt, magazinul de peste drum este Darrell Lea, iar pe hărţile utilizate de iPhone 5 apare ca un magazin Apple. Se fac ceva glume pe seama acestei erori", a spus el.

În Japonia, a doua piaţă pe care a intrat la vânzare iPhone 5, fanii Apple au aşteptat cu nerăbdare noul produs.

Circa 750 de oameni stăteau la coadă în faţa magazinului Apple din cartierul Ginza din Tokyo cu 10 minute înainte de deschidere. La câteva străzi distanţă, un ceas digital în faţa unui magazin Softbank, unde erau aliniaţi câteva sute de fani iPhone, anunţa timpul rămas până la startul vânzărilor.

La Hong Kong, clienţii au fost mai calmi, mai multe zeci de agenţi de securitate ajutând la controlul unei mulţimi formate din peste o sută de fani Apple adunaţi în faţa unui magazin din mallul aflat în clădirea International Finance Center, înainte de deschidere.

Atmosfera ordonată reflectă şi faptul că magazinul a pus iPhone 5 doar la dispoziţia clienţilor care şi-au făcut rezervare online, iar la intrare se afla o zonă de check-in similară celor din aeroporturi.

La începutul săptămânii, Apple a anunţat că precomenzile primite pentru iPhone 5 au depăşit 2 milioane de unităţi într-o singură zi, fiind de peste două ori mai mari faţă de recordul anterior stabilit de iPhone 4S.

Cererea pentru iPhone 5 a depăşit oferta, astfel că unele precomenzi vor fi onorate în octombrie şi nu în septembrie aşa cum era planificat iniţial, se arată într-un comunicat al Apple.

Primele precomenzi au fost transmise la două zile după prezentarea lui iPhone 5.

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vândut produs al Apple, generând circa două treimi din profitul companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici