IPHONE 5S şi IPHONE 5C, noile smartphone-uri Apple. Cât costă şi ce dotări au cele două modele - FOTO

Apple a lansat marţi, într-un eveniment organizat la sediul central al companiei din Cupertino, California, noile modele iPhone 5S şi iPhone 5C, care vor înlocui telefonul iPhone 5, relatează Wall Street Journal.

6399 afișări
Imaginea articolului IPHONE 5S şi IPHONE 5C, noile smartphone-uri Apple. Cât costă şi ce dotări au cele două modele - FOTO

IPHONE 5S şi IPHONE 5C, noile smartphone-uri Apple(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 20:55  iPhone 5S şi iPhone 5C vor ajunge în magazine pe 20 septembrie.

UPDATE 20:40 Este prezentat cel de-al doilea model de smartphone, iPhone 5S.

Compania a îmbunătăţit camera foto/video pentru iPhone 5S, care are un senzor cu 15% mai mare decât cel de pe iPhone 5.

Atunci când utilizatorii fac o fotografie, iPhone 5S realizează de fapt mai multe poze şi o alege pe cea mai bună. Apple susţine că fotografiile realizate de noul model sunt comparabile cu cele realizate cu aparatele SLR. Totodată, camera iPhone 5S va avea o funcţie de stabilizare automată a imaginilor. În plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri în slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secundă.

Flash-ul a fost regândit şi el, pentru a îmbunătăţi culorile fotografiilor.

IPhone 5S va fi disponibil în culorile negru, alb şi şampanie, o nuanţă de auriu.

Autonomia lui iPhone 5S este scoasă în evidenţă. El va sta 250 de ore în stand-by, va rula clipuri video timp de 10 ore şi permite navigare pe Internet prin conexiune LTE timp de 10 ore.

Preţurile la iPhone 5S, cu abonament pe doi ani: 16GB - 199 de dolari, 32GB - 299 de dolari şi 64GB - 399 de dolari. Noile carcase de protecţie costă 49 de dolari fiecare.

UPDATE 20:30 iPhone 5C va avea un ecran de 4 inci, un cip de tipul A6 şi o cameră posterioară, la fel ca iPhone 5. Apple a îmbunătăţit însă camera anterioară, pentru apeluri FaceTime HD.

Telefonul iPhone 5C va fi în culorile verde, gri, zuriu, roz şi galben şi va avea o carcasă de policarbonat. Totodată, Apple va lansa şi huse de silicon pentru acest telefon.

iPhone 5C costa 99 $ în versiunea cu 16 GB şi 199 $ cu memorie de 32 GB. Preţurile sunt valabile pentru contracte pe 2 ani.

Husele din silicon costă 29 $.

UPDATE 20:25 Tim Cook spune Apple a pregătit două noi modele: iPhone 5C şi iPhone 5S.

UPDATE 20:20 - Tim Cook revine pe scenă şi vorbeşte despre productivitatea dispozitivelor ce rulează iOS. Este prezentată suita iWork cu Keynote, Pages şi Numbers. Sunt menţionate iPhoto şi iMovie.

UPDATE 20:10 Noua versiune de soft  iOS7 a fost prezentată de directorul de proiectare software Craig Federighi, care a spus că lansarea pe piaţă va avea loc pe 18 septembrie.

În total, iOS 7 va avea 200 de noi funcţii, iar între noutăţi se numără şi noi tonuri de apelare.

"Ai putea rata un apel pentru că dansezi. Îi poţi cere lui Siri să îţi spună când Lady Gaga postează pe Twitter", a glumit Federighi.

El a arătat, spre amuzamentul audienţei, că programul include noi funcţii de reamintire, precum "cumpără şampon şi balsam". Federighi obişnuieşte să facă adeseori glume legate de păr, iar la Game Center are numele de cont "Hair Force One".

Federighi a mai notat faptul că iOS7 îţi poate spune unde trebuie să mergi, datorită calendarului, precum şi durata deplasării.

UPDATE 20:00 Tim Cook a intrat pe scenă şi vorbeşte despre iTunes Festival, care se ţine la Londra.


iPhone-ul este cel mai de succes produs al Apple, generând jumătate din veniturile de anul trecut.

Pe fondul concurenţei tot mai strânse, compania va prezenta atât un nou model premium, succesor al iPhone 5, cât şi o variantă mai puţin scumpă, care ar trebui să atragă clienţii din ţările emergente.

Potrivit informaţiilor apărute pe site-urile de specialitate, care citează surse de la furnizorii asiatici ai Apple, modelul de top ar urma să se numească "5S", iar cel mai ieftin "5C".

Apple va introduce de asemenea o nouă versiune a sistemului de operare iOS, prezent pe iPhone, iPad şi iPod Touch, care va aduce schimbări la aplicaţiile de email, calendar şi foto, precum şi fonturi şi iconuri noi şi o gamă de culori mai vii.

Astfel, în această seară va avea loc prima lansare majoră de produse Apple din octombrie 2012, când a apărut tableta iPad mini. Ulterior, compania va actualiza şi gama iPad, pregătind întreaga ofertă de produse pentru perioada de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici