Isărescu: BNR va întări relaţiile cu Academia Română

BNR va întări relaţiile cu Academia Română, pentru realizarea unor lucrări ample, concepute ca un "referenţial" care să inspire strategii sau programe şi "să îngemăneze viziunile şi idealurile generaţiilor succesiv coexistente" ale României, a declarat guvernatorul instituţiei, Mugur Isărescu.

16 afișări
Imaginea articolului Isărescu: BNR va întări relaţiile cu Academia Română

Isărescu: BNR va întări relaţiile cu Academia Română (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"Un rol esenţial pentru dezvoltarea durabilă a României îl are atragerea fondurilor europene, deoarece economisirea în România va rămâne insuficientă o perioadă relativ îndelungată de timp. Banca Naţională va depune toate eforturile şi va folosi întreaga sa expertiză pentru a accelera acest proces. În acest context, doresc să vă spun că Banca Naţională a României va întări relaţiile sale istorice cu Academia Română, pentru realizarea unor ample lucrări, concepute ca un «referenţial» care să inspire strategii sau programe şi să îngemăneze viziunile şi idealurile generaţiilor succesiv coexistente ale României Contemporane", a spus Isărescu, în deschiderea unui concert organizat cu ocazia a aniversării a 130 de ani de la înfiinţarea BNR.

El a salutat prezenţa sub cupola Ateneului român a oaspetului de onoare, preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a fostului preşedinte Ion Iliescu şi a premierului Emil Boc şi a mulţumit tuturor participanţilor la eveniment. La concertul organizat de BNR a participat şi preşedintele Traian Băsescu.

"De altfel, una din concluziile pe care o evidenţiază istoria învolburată de 130 de ani a Băncii Naţionale a României, ca şi istoria universală, este aceea că, ori de câte ori dezbaterea publică coboară din câmpul înfruntării libere, între ipoteze ştiinţifice corect fundamentate, în ringul argumentelor gălăgioase sau de autoritate, indiferent de rezultatul imediat, în ultimă instanţă, se produc victime la toate nivelurile societăţii", a continuat Isărescu.

Legea de înfiinţare a BNR a fost publicată în Monitorul Oficial la 29 aprilie 1880, iar pe data de 5 septembrie a aceluiaşi an, exact în urmă cu 130 de ani, a avut loc prima şedinţă a Consiliului instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici