Isărescu: E greu să împaci ce vrea populaţia cu ce poate să dea economia/ Dragnea îi răspunde: Guvernul nu lucrează cu sondaje

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a explicat luni că între banca centrală şi Parlament sau Guvern nu are loc un conflict, dar este dificil de armonizat ceea ce vrea populaţia cu cât poate da economia.

7324 afișări
Imaginea articolului Isărescu: E greu să împaci ce vrea populaţia cu ce poate să dea economia/ Dragnea îi răspunde: Guvernul nu lucrează cu sondaje

Isărescu: E greu să împaci ce vrea populaţia cu ce poate să dea economia

„Parlamentul a creat o instituţie independentă (n.n.- BNR) care vine şi spune cât poate economia. Ei spun ce vrea votul popular, noi spunem cât poate economia - trebuie să ne întâlnim undeva”, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu în cadrul unui briefing de presă după şedinţa de politică monetară.

„Modelul nostru evaluează excesul sau surplusul de cerere, respectiv consumul care nu e susţinut de producţie. Comisia Naţională de Prognoză a estimat că acest excedent este mai redus, noi am venit cu varianta noastră. Dar te uiţi la balanţa contului curent şi constaţi cu cât importurile au depăşit exporturile, şi atunci nu mai poţi să minţi, e ca şi cerneala pe hârtia de turnesol. Atunci e cam târziu”, a spus guvernatorul, referindu-se la divergenţele privind structurarea bugetului.

„Dânşii spun, din sondaje, ce vrea votul popular, noi arătăm, cu cifre, cât poate da economia”, a mai precizat Mugur Isărescu.

Dragnea îi răspunde lui Isărescu: Guvernul nu lucrează cu sondaje

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a contrazis luni pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spunând că Executivul lucrează cu date concrete, nu cu sondaje, aşa cum a spus câteva ore mai devreme Isărescu.

"Guvernul lucrează cu cifre şi date concrete, nu cu sondaje. Nu, pe domnul Isărescu nu l-am văzut niciodată acid", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici