Isărescu: Nervozitatea cauzată de incertitudini, una din problemele care ne va lovi în 2009

Nervozitatea cauzată de incertitudinile determinate de situaţia din pieţele financiare internaţionale este una din marile probleme cu care se va confrunta România anul următor, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

13 afișări
Imaginea articolului Isărescu: Nervozitatea cauzată de incertitudini, una din problemele care ne va lovi în 2009

Isărescu: Nervozitatea cauzată de incertitudini, una din problemele care ne va lovi în 2009

"În materie de nervozitate, am fost cei mai nervoşi. Dacă nu ai o criză de fond, o criză nervoasă îţi poate arăta ceea ce înseamnă cu adevărat o criză. O criză de nervozitate te poate determina să-ţi baţi copiii sau să spargi vesela prin casă. Nervozitatea cauzată de incertitudini este una din marile probleme care ne va lovi anul următor," a spus Isărescu.

Isărescu a menţionat că, în contextul actual, ar fi o pierdere pentru investitori dacă ar opri investiţiile începute.

"Ultimul lucru de care are nevoie România este vulnerabilitate şi incertitudine. Ar fi o mare pierdere pentru investitori dacă ar opri investiţiile începute. Partea incertă este legată de noile investiţii", a explicat Isărescu.

Analiştii estimează că România va înregistra anul viitor o creştere economică în încetinire puternică până la sub 4%, ceea ce reprezintă mai puţin de jumătate faţă de ritmul din 2008, prognozat la peste 8%.

Ei afirmă că primele infuenţe negative se vor resimţi încă din ultimul trimestru al acestui an, când avansul PIB va coborî spre 6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici