Isărescu susţine în premieră un briefing de presă după şedinţa de politică monetară a BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, va susţine joi, în premieră, un briefing de presă în cadrul căreia va prezenta decizia de politică monetară stabilită în şedinţa Consiliului de Administraţie al Băncii Centrale.

511 afișări
Imaginea articolului Isărescu susţine în premieră un briefing de presă după şedinţa de politică monetară a BNR

Mugur Isărescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

BNR preia astfel practica Băncii Centrale Europene şi a Rezervei Federale a SUA, care organizează briefinguri de presă la scurt timp după anunţarea deciziilor luate în şedinţa de politică monetară.

Analiştii Erste şi Raiffeisen anticipează că BNR va reduce dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 5,25%.

În plus, Raiffeisen crede că BNR va coborî dobânda şi la şedinţa din 2 mai, cu încă 0,25 puncte, la 5%, dacă situaţia de pe pieţele externe nu se va deteriora semnificativ.

Analiştii Raiffeisen apreciază că scăderea dobânzii nu va avea efecte semnificative asupra dobânzilor de pe piaţa interbancară sau randamentelor obligaţiunilor de stat, doarece nivelurile actuale din piaţă reflectă deja această decizie.

BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale de la începutul acestui an, în şedinţele Consiliului de Administraţie din ianuarie şi februarie. Dobânda cheie este acum la minimul istoric de 5,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici