Italia ar putea oferi sprijin României pentru operaţiuni de eliminare a minelor în Marea Neagră

Italia analizează posibilitatea de a oferi sprijin României pentru operaţiuni de eliminare a minelor în Marea Neagră şi ar putea suplimenta numărul trupelor în Ungaria şi Bulgaria, anunţă premierul italian, Mario Draghi.

341 afișări
Imaginea articolului Italia ar putea oferi sprijin României pentru operaţiuni de eliminare a minelor în Marea Neagră

Italia ar putea oferi sprijin României pentru operaţiuni de eliminare a minelor în Marea Neagră

„NATO a intensificat acţiunile pe flancul estic, iar contribuţia italiană este de 2.500 de membri; pe termen mediu suntem pregătiţi să suplimentăm angajamentele în Ungaria şi Bulgaria cu 250, respectiv 750 de militari, în conformitate cu acţiunile aliaţilor noştri şi analizăm posibilitatea de a susţine România pentru deminarea maritimă în Marea Neagră, iar pentru Slovacia la nivelul apărării antiaeriene", a afirmat premierul italian, Mario Draghi, potrivit agenţiei ANSA, într-un discurs rostit joi în Senatul Italiei.

Mario Draghi a precizat că Italia insistă pentru identificarea unei soluţii negociate la conflictul dintre Rusia şi Ucraina. „Războiul a ajuns în a 85-a zi; speranţa ruşilor de a cuceri zone vaste în perioade scurte de timp s-a lovit de rezistenţa poporului ucrainean. Italia este în favoarea unui armistiţiu şi a negocierilor", a subliniat Mario Draghi.

„Pentru a evita agravarea crizei umanitare, trebuie să ajungem cât se poate de rapid la o încetare a focului şi la relansarea negocierilor. Aceasta este poziţia Italiei, a Uniunii Europene şi pe care am împărtăşit-o cu preşedintele Biden. Italia va acţiona împreună cu partenerii europeni şi cu aliaţii pentru orice posibilitate de mediere, dar Ucraina, nu altcineva, va decide ce fel de pace va accepta, o pace fără Ucraina nu ar fi acceptabilă", a insistat premierul italian.

Mario Draghi a pledat pentru coordonarea şi eficientizarea investiţiilor militare şi în materie de securitate la nivelul Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici