Iulius Plaveti a fost revocat de la conducerea ANRE. Noul şef deţine firmele Gascop şi Hanigas

Dan Iulius Plaveti a fost revocat din postul de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) prin decizie a premierului Victor Ponta, conducerea instituţiei fiind preluată de Niculae Havrileţ, fost şef al Agenţiei Domeniilor Statului şi consilier judeţean PNL Mureş.

607 afișări
Imaginea articolului Iulius Plaveti a fost revocat de la conducerea ANRE. Noul şef deţine firmele Gascop şi Hanigas

Iulius Plaveti (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Declaraţia de avere completată în iunie 2011 relevă că Havrileţ deţine 90% din acţiunile firmei Gascop şi 100% din firma Hanigas, unde este şi director general, ambele firme având ca obiect principal activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică. Soţia sa este director tehnic în firma Gascop.

Activitatea Hanigas este întreruptă pentru o perioadă de trei ani, până în martie 2013.

Niculae Havrileţ s-a aflat, în 2005, când conducea Agenţia Domeniilor Statului, pe o listă de înalţi funcţionari ai ADS cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru modul în care au fost privatizate cramele Sîmbureşti. Havrileţ era acuzat de comiterea a două infracţiuni de neglijenţă în serviciu.

Presa locală a relatat totodată că Niculae Havrileţ a făcut parte, în anii 80, din trupa studenţească de umor "Brigada BUM" a Facultăţii de Mecanică din Cluj-Napoca.

Plaveti a fost numit preşedinte ANRE în iulie 2010, după ce din martie 2009 lucra în aceeaşi instituţie ca vicepreşedinte.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici