Ivanka, ”arma secretă” a lui Donald Trump: Cât de pricepută este fiica preşedintelui american la negocieri

Banca Mondială a început să îl consilieze pe Donald Trump şi administraţia acestuia în legătură cu dezvoltarea planului de infrastructură al Statelor Unite.

3275 afișări
Imaginea articolului Ivanka, ”arma secretă” a lui Donald Trump: Cât de pricepută este fiica preşedintelui american la negocieri

Ivanka, ”arma secretă” a lui Donald Trump: Cât de pricepută este fiica preşedintelui american la negocieri. Banca Mondială a început consilierea preşedintelui SUA pe tema celui mai ambiţios plan de infrastructură (Imagine: Hepta)

Banca Mondială a început să îl consilieze pe Donald Trump şi administraţia acestuia în legătură cu dezvoltarea planului de infrastructură al Statelor Unite. Acesta este cel mai nou ”produs” al relaţiei pe care fiica preşedintelui Trump, Ivanka, şi preşedintele băncii, Jim Yong Kim, au dezvoltat-o, relaţie care ridică semne de întrebare atât între veteranii de top ai băncii, cât şi printre oficialii din guvern, scrie Financial Times, citat de ZF.

Mişcarea neobişnuită a pornit de la o întâlnire la Casa Albă între Kim şi Ivanka Trump, care au discutat un nou plan de finanţare de 1 miliard de dolari pentru antreprenoriatul în rândul femeilor. Planul, susţinut de cea mai mare fiică a lui Trump, ar urma să fie demarat de bancă înainte de summitul G20 din iulie, care se desfăşoară în Germania.  

La sfârşitul acelei întâlniri din aprilie, Ivanka a întrebat dacă preşedintele Băncii Mondiale ar dori să se întâlnească şi cu tatăl ei, şi apoi l-a condus în Biroul Oval. Acolo, potrivit unor surse citate de FT, preşedintele ar fi fost inundat de consilieri, şi ar fi discutat planul de infrastructură al SUA.

Două zile mai târziu, o echipă de experţi pe infrastructură de la Banca Mondială a fost trimisă la New York pentru a se întâlni cu membri ai noului consiliu prezidenţial, potrivit purtătorului de cuvânt al Băncii Mondiale. El a spus că ”aceste întâlniri continuă la nivel informal”.  

Citeşte articolul complet pe ZF

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici