Jack Welch, legendarul fost şef al General Electric, a decedat la vârsta de 84 de ani

  • Jack Welch, legendarul preşedinte al celor de la General Electric, a decedat la vârsta de 84 de ani.
  • Welch a decedat ca urmare a unei insuficienţe renale.
  • Omul de afaceri a fost supranumit „managerul secolului” de revista Fortune.
1591 afișări
Imaginea articolului Jack Welch, legendarul fost şef al General Electric, a decedat la vârsta de 84 de ani

Jack Welch, legendarul fost şef al General Electric, a decedat la vârsta de 84 de ani. Mesajul lui Donald Trump

Jack Welch, directorul executiv din timpul celei mai bune perioade din istoria General Electric, a murit la vârsta de 84 de ani. Welch fost CEO în cadrul GE din 1981 până în 2001, perioadă în care valoarea companiei a crescut de la 12 la 410 miliarde de dolari, conform CNBC.

Welch a murit duminică acasă, înconjurat de soţie şi familie. Cauza decesului a fost un blocaj renal, spune soţia.

Sub conducerea lui Welch, GE a devenit a doua cea mai valoroasă companie, după Microsoft. În această perioadă, Welch a câştigat titlul de „managerul secolului”, însă în ultimii ani averea acestuia a avut extrem de mult de suferit.

Cât timp a fost la conducere, Welch a extins gigantul industrial spre servicii financiare şi de consultanţă. GE Capital Bank a fost fondat doar la 7 ani după ce a venit la cârmă. Printre cele mai importante achiziţii se numără RCA – părintele NBC – şi firma de brokeraj Kidder Peabody.

De altfel, Welch a simplificat birocraţia din interiorul conglomeratului, dându-le mână liberă managerilor să facă orice fel schimbări pe care le consideră benefice companiei.

Welch a inventat termenul de „curbă a vitalităţii”, în care managerii sunt clasaţi în trei categorii. Grupul „A”, adică primii 20%, este „plin de pasiune şi determinat să pună lucrurile în mişcare”. Grupul „B”, 70%, este esenţial în ceea ce priveşte buna funcţionare a companiei şi trebuie încurajaţi să se alăture grupului „A”. La final, este grupul „C”, al „celor care trebuie să plece”, spunea Welch în 2001 în cartea sa, ”Jack: Straight From the Gut”.

Potrivit cărţii, forţa de muncă din companie a scăzut de la 411.000 la 299.000 în primii ani ai acestuia la conducere.

Revista Fortune îl oferea în 1999 lui Welch titlul de „managerul secolului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici