Japonia: Atractivitatea titlurilor Trezoreriei SUA nu s-a schimbat, în pofida reducerii ratingului

Atractivitatea titlurilor Trezoreriei SUA pentru investiţii nu s-a schimbat, în pofida retrogradării ratingului suveran al ţării de către Standard & Poor's (S&P), a declarat, sâmbătă, un important oficial guvernamental japonez, citat de Wall Street Journal.

91 afișări
Imaginea articolului Japonia: Atractivitatea titlurilor Trezoreriei SUA nu s-a schimbat, în pofida reducerii ratingului

Japonia: Atractivitatea titlurilor Trezoreriei SUA nu s-a schimbat, în pofida reducerii ratingului

"Încrederea pe care o avem în titlurile Trezoreriei SUA şi atractivitatea acestora pentru investiţii nu se vor schimba din cauza acţiunii S&P", a spus el. Un al doilea official japonez a afirmat, de asemenea, că politica de investiţii a Japoniei privind rezervele valutare rămâne neschimbată.

Japonia investeşte cea mai mare parte a rezervelor valutare în titluri ale Trezoreriei americane şi este al doilea mare creditor străin al SUA, după China.

La sfârşitul lunii mai, Japonia deţinea titluri ale Trezoreriei de 912 miliarde de dolari, potrivit datelor autorităţilor americane.

S&P a retrogradat calificativul pentru credite pe termen lung al SUA cu o treaptă, de la "AAA", maxim posibil, la "AA+".

Japonia are , în present, rating "AA-" din partea S&P.

Guvernul nipon a pierdut ratingul maxim, "AAA", în urmă cu zece ani, când a fost retrogradat de către S&P şi Fitch de două ori într-un an, la "AA". Costurile de împrumut ale statului pe periodă de zece ani au scăzut în ambele cazuri în săptămânile care au urmat deciziilor. La zece ani de la pierderea ratingului "AAA", randamentele plătite la obligaţiunile pe zece ani rămân aproape de 1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici