Japonia şi Canada au alocat 54 mld. de dolari, respectiv 3,3 mld. de dolari pentru depăşirea crizei

Japonia şi Canada au anunţat alocarea de fonduri pentru depăşirea crizei financiare, care a afectat grav sectoarele bancar şi auto, respectiv 4,79 trilioane yeni (54 de miliarde de dolari SUA) şi patru miliarde de dolari canadieni (3,3 miliarde de dolari SUA), transmite Reuters.

15 afișări
Imaginea articolului Japonia şi Canada au alocat 54 mld. de dolari, respectiv 3,3 mld. de dolari pentru depăşirea crizei

Japonia şi Canada au alocat 54 mld. de dolari, respectiv 3,3 mld. de dolari pentru depăşirea crizei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sumele alocate de executivul de la Tokio vor finanţa măsurile de sprijinire a economiei, aflată deja în recesiune, care sunt incluse într-un program cu fonduri de 10.000 de miliarde de yeni (112 miliarde de dolari SUA) anunţat anterior de autorităţile japoneze.

Totuşi, analiştii consideră că planul autorităţilor japoneze ar putea fi inadecvat, întrucât nu poate fi implementat înainte de luna aprilie.

În Canada, premierul Stephen Harper a pregătit un program de credite de urgenţă în valoare de 3,3 miliarde de dolari SUA pentru diviziile din ţară ale celor trei mari producători auto americani, General Motors, Chrysler şi Ford.

Măsurile guvernului canadian vizează sprijinirea producătorilor de piese auto şi acordarea de împrumuturi pentru achiziţia de autovehicule.

Administraţia prezidenţială a SUA a anunţat, vineri, că industria auto americană va primi un ajutor de 17,4 miliarde de dolari din fondurile de 700 de miliarde de dolari ale planului de stabilizare a sectorului financiar, în schimbul îndeplinirii unor condiţii stricte care vizează rentabilizarea companiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici