Juncker i-a acuzat pe Renzi şi Cameron că îşi mint cetăţenii privind negocierile bugetare în UE

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a acuzat marţi pe premierii britanic David Cameron şi italian Matteo Renzi că-şi mint cetăţenii cu privire la negocierile bugetare din Uniunea Europeană.

205 afișări
Imaginea articolului Juncker i-a acuzat pe Renzi şi Cameron că îşi mint cetăţenii privind negocierile bugetare în UE

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mi-a plăcut modul în care s-au comportat unii premieri după summit", a declarat Juncker, în cursul unei audieri în Parlamentul European privind rezultatele ultimei reuniuni a liderilor UE.

"Am luat notiţe şi când compar ce s-a spus în sală cu ce s-a spus în exterior, constat că declaraţiile nu coincid", a afirmat el.

"I-am spus lui Matteo Renzi că nu sunt în fruntea unui grup de birocraţi. Sunt preşedintele Comisiei Europene, o instituţie politică, şi vreau ca premierii să respecte această instituţie", a adăugat Juncker.

Dacă fostul preşedinte al Comisiei, "Jose Manuel Barroso, ar fi ascultat doar birocraţi, atunci bugetul Italiei ar fi fost tratat într-o manieră complet diferită", a declarat el, la câteva zile după decizia Bruxelles-ului de a nu respinge proiectul de buget francez şi italian.

Juncker a criticat, de asemenea, modul în care David Cameron a prezentat opiniei publice britanice obligaţia Londrei de a-şi majora contribuţia la bugetul european cu 2,1 miliarde de euro, în urma creşterii PIB-ului Marii Britanii.

Summiturile europene "sunt făcute pentru a soluţiona problemele, nu pentru a le amplifica", a subliniat Juncker.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici