Lagarde se angajează să apere credibilitarea FMI în discuţiile cu UE privind Grecia

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, este hotărâtă să apere credibilitatea instituţiei în discuţiile din această săptămână cu şefii finanţelor zonei euro, semnalând un posibil conflict pe tema sustenabilităţii datoriilor statului elen.

128 afișări
Imaginea articolului Lagarde se angajează să apere credibilitarea FMI în discuţiile cu UE privind Grecia

Lagarde se angajează să apere credibilitarea FMI în discuţiile cu UE privind Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lagarde şi-a scurtat o vizită în Asia de Sud-Est şi a revenit sâmbătă în Europa pentru a putea participa marţi la o reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro, la Bruxelles.

Cele două părţi sunt în dezacord în privinţa perioadei în care Grecia trebuie să îşi reducă datoria publică, dar Lagarde a spus că este pregătită să vină la discuţii "calmă şi hotărâtă", transmite Bloomberg.

Lagarde a afirmat într-un interviu la Manila că va încerca să "opereze independent", respectând în acelaşi timp regulile Fondului. Ea a sugerat astfel că nu intenţionează să cedeze încursul negocierilor.

Şefa FMI a criticat săptămâna trecută decizia guvernelor europene de a prelungi cu doi ani termenul până la care Grecia trebuie să reducă datoria publică la 120% din PIB, până în 2022, contrar recomandărilor Fondului, ridicând întrebarea dacă instituţia va continua să finanţeze statul elen.

Acordul privind reducerea datoriei Greciei la un nivel sustenabil este esenţial pentru furnizarea următoarei tranşe de ajutor financiar, de 31 miliarde de euro, cofinanţată de UE şi FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici