Las Vegas, oraşul jocurilor de noroc unde oamenii înfometaţi se îngrămădesc în faţa camionului cu mâncare

Peste 150 de oameni înfometaţi se îngrămădesc în faţa camionului cu mâncare. O parte din ei se retrag la umbră, chinuiţi de soarele ucigător de afară, în timp ce alţii, “înarmaţi” cu şepci şi umbrele aşteaptă nerăbdători să se deschidă uşile camionului. Surprinzător, nu este o imagine ruptă din Somalia sau Afganistan. Oamenii care se năpustesc asupra pungilor cu fructe şi conserve locuiesc chiar în Las Vegas, până nu demult polul distracţiei în Statele Unite, scrie Financial Times.

879 afișări
Imaginea articolului Las Vegas, oraşul jocurilor de noroc unde oamenii înfometaţi se îngrămădesc în faţa camionului cu mâncare

Las Vegas, oraşul jocurilor de noroc unde oamenii înfometaţi se îngrămădesc în faţa camionului cu mâncare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Privind disperarea din ochii bătrânilor şi femeilor cu copii în braţe care stau la coadă în căldură, realizezi că locul s-a transformat peste noapte din "oraşul tuturor posibilităţilor" în oraşul în care este posibil să mori de foame.

În Washington, politicienii poartă discuţii aprinse cu privire la modalităţile de a crea noi locuri de muncă, iar preşedintele Obama, în contextul apropierii campaniei electorale, va propune un nou plan de combatere a şomajului înainte de sesiunea reunită a camerelor Congresului din 7 septembrie.

Las Vegas este situat în Nevada, statul cu cea mai mare rată a şomajului din SUA şi cu cele mai multe credite ipotecare. Peste 12% din populaţia aptă de muncă din Nevada nu îşi găseşte serviciu şi aproape 13% din copii au fost daţi afară din case împreună cu părinţii lor, potrivit unui studiu Annie E. Casey Foundation, o organizaţie non-profit care are ca scop protejarea copiiilor defavorizaţi în Statele Unite.

Situaţia dramatică sugerată de statistici se întâlneşte şi pe străzile oraşului. Deanna Hudson este una din persoanele care aşteaptă de la 7.30 dimineaţa camionul cu mâncare. Ea a lucrat ca manager de resurse umane la o companie care producea electronice pentru cazinouri. Firma a dat faliment acum doi ani şi de atunci nu reuşit să se angajeze.

Citeşte mai multe despre sărăcia din Las Vegas pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici