Leul s-a depreciat uşor

Moneda naţională s-a depreciat uşor, luni, pe fondul cererii externe pentru euro, spre deosebire de valutele din regiune, care s-au apreciat, iar la închiderea pieţei locale cotaţiile se situau la 4,2945 - 4,2975 lei/euro.

54 afișări
Imaginea articolului Leul s-a depreciat uşor

Leul s-a depreciat uşor (Imagine: Mediafax Foto)

"De dimineaţă leul s-a apreciat, pe o tendinţă regională, însă nu a putut ţine pasul cu valutele ţărilor vecine şi a trecut pe depreciere. Aprecierea regională vine în urma anunţului băncii centrale din Ungaria în legătură disponibilitatea de a interveni pe piaţa monetară", a explicat un dealer.

Banca centrală a Ungariei consideră că deprecierea forintului din ultimele săptămâni nu este justificată şi a anunţat că este pregătită să folosească toate instrumentele financiare pe care le deţine pentru a normaliza piaţa monetară.

Primele tranzacţii ale zilei s-au operat în intervalul 4,2900 - 4,2930 lei/euro, mai jos faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul săptămânii precedente, de 4,2860 - 4,2910 lei/euro.

Leul s-a apreciat în prima oră a şedinţei, pe fondul întăririi valutelor din ţările din regiune, iar cursul atins un nivel minim de 4,2860 lei/euro.

Ulterior, pe măsură ce monedele din regiune şi-au mai pierdut din avansul câştigat în debut, paritatea leului a început şi să urce treptat, depăşind 4,29 lei/euro.

În jurul orei 13:00, tranzacţiile se perfectau la 4,2950 - 4,2980 lei/euro, iar două ore mai târziu, cursul a atins un maxim de 4,2970 - 4,3000 lei/euro.

Volumele transferate s-au menţinut la niveluri reduse luni, la fel ca în şedinţele anterioare.

Banca Naţională a României a anunţat un curs de referinţă de 4,2939 lei/euro, în creştere cu 0,36 bani faţă de cea de vineri. Dolarul a fost cotat de BNR la 3,4037 lei, faţă de 3,3845 lei în şedinţa anterioară.

Ratele dobânzilor de referinţă publicate de băncile comerciale au fost apropiate de cele de vineri. Astfel, ratele pentru depozitele cu scadenţa la o zi sunt de 13,97-15,04%, în timp ce dobânzile pentru sumele atrase la o săptămână dobânzile se situează la 14,00-15,87%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici