Libra, criptomoneda lansată de Facebook, suferă modificări. Proiectul iniţial fusese interzis de mai multe ţări

  • Facebook aduce modificări proiectului propriu de criptomonedă
  • Libra a fost redenumită în Novi
  • Denumirea a fost aleasă pentru că a fost inspirată din cuvântul latin „novus” care înseamnă „nou”
376 afișări
Imaginea articolului Libra, criptomoneda lansată de Facebook, suferă modificări. Proiectul iniţial fusese interzis de mai multe ţări

Sursa foto: profimedia

Facebook aduce schimbări proiectului său de criptomonede. Lansat iniţial ca Libra, criptomoneda a fost renednumită Novi. Alegerea numelui nu este întâmplătoare, fiind de inspiraţie latină de la cuvântul „novus” care înseamnă nou.

„Cu Novi, să trimiţi bani va fi la fel de uşor ca atunci cânt trimiţi mesaje. Veţi putea utiliza Novi ca o aplicaţie de sine stătătoare, precum şi în Messenger şi WhatsApp. Nu vor exista taxe ascunse pentru a adăuga, trimite, primi sau retrage bani, iar transferurile dumneavoastră vor ajunge instantaneu", a declarat gigantul tehnologic.

Clienţii vor fi verificaţi în baza unui document de identitate valabil pentru a preveni frauda. Alte aplicaţii de securitate vor fi, de asemenea, încorporate în aplicaţie, relatează The Independent.

Proiectul iniţial de criptomonedă, Libra, a întâmpinat unele controverse după ce mai multe ţări au interzis utilizarea ei pentru că puneau în pericol moneda naţională. Ba mai mult, preşedintele Elveţiei a afirmat în decembrie că nici o bancă centrală nu va accepta punerea în circulaţie a monedei virtuale. Acest impediment a determinat partenerii principali, Pay Pal şi Mastercard, să se retragă din proiect.

Nu există o dată definitivă când rebrandingul va fi finalizat şi lansat pentru a putea fi utilizat pe scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici