Liderii G20 reuniţi în Mexic pregătesc măsuri pentru stimularea creşterii economice

Liderii statelor G20 vor discuta în Mexic acţiuni pentru sprijinirea creşterii economice mondiale, printr-o combinaţie de măsuri, de scădere a deficitului în unele ţări, de stimulare în altele, numitorul comun fiind "finanţele solide", a declarat pentru Bloomberg o sursă oficială canadiană.

139 afișări
Imaginea articolului Liderii G20 reuniţi în Mexic pregătesc măsuri pentru stimularea creşterii economice

Liderii G20 reuniţi în Mexic pregătesc măsuri pentru stimularea creşterii economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialii G20, cele mai mari 20 de economii ale lumii, reunuţi la Los Cabos, nu au stabilit încă textul declaraţiei comune care ar trebui emisă marţi, după încheierea summit-ului, scrie Bloomberg.

Discuţiile au atins şi probleme de buget, iar concluziile sunt asemănătoare celor de la finalul summit-ului de anul trecut de la Cannes, a adăugat sursa citată.

La Cannes, statele G20 şi-au asumat diverse angajamente de stimulare a creşterii economice mondiale. Unele ţări europene au promis că vor reduce deficitele, iar marile economii emergente şi statele cu finanţe publice stabile au indicat că vor stimula cererea internă în caz de necesitate.

Premierul italian Mario Monti a declarat, la sosirea în Mexic, că susţinerea creşterii economice va fi o temă importantă a summit-ului.

Canada insistă pentru includerea, în declaraţia de la finalul summit-ului G20, a unor aprecieri care să ceară ferm liderilor europeni să ia măsuri decisive, potrivit sursei canadiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici