Linia de cale ferată Gara de Nord-Otopeni va fi dată în funcţiune în câteva zile

Linia de cale ferată Gara de Nord-Otopeni va fi dată în funcţiune în câteva zile, iar un bilet va costa 6 lei, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu.

164 afișări
Imaginea articolului Linia de cale ferată Gara de Nord-Otopeni va fi dată în funcţiune în câteva zile

Linia de cale ferată Gara de Nord-Otopeni va fi dată în funcţiune în câteva zile

"Este de o distanţă care va fi parcursă în 40-45 de minute, nu este o soluţie formidabilă, însă poate îmbunătăţi transportul până la Otopeni, până când vom putea finanţa şi realiza alte soluţii mai scumpe", a spus Berceanu.

El a precizat că în Aeroportul Henri Coandă Otopeni va fi deschisă o casă de bilete CFR, de unde vor putea fi cumpărate bilete către orice destinaţie. De asemenea, din orice gară din ţară călătorii vor putea achiziţiona bilete către Otopeni.

În preţul biletului de la Gara de Nord la Otopeni este inclus transportul cu trenul până în oraşul Otopeni şi transferul cu un autobuz care va merge până la aeroport.

Trenul va merge pe ruta Bucureşti-Triaj-Chitila-Mogoşoaia-Baloteşti.

Ministrul a precizat că proiectul nu a necesitat nicio investiţie, iar dacă linia nu va avea succes va fi eliminată.

"Este o chestiune de câteva zile până îi dăm drumul. Nu e nicio investiţie de făcut, ci de organizare. Putea să fie în funcţiune de doi ani, însă proiectul a fost abandonat", a precizat Berceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici