Linia de metrou Bucureşti-Otopeni va necesita o investiţie de aproape 244 milioane euro

Linia de metrou Bucureşti-Otopeni va avea o lungime de 19 kilometri, din care 12 kilometri vor fi pe actualul traseu, iar restul pe o linie de cale ferată nouă, valoarea estimată a proiectului fiind de 243,95 milioane de euro, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

35 afișări
Imaginea articolului Linia de metrou Bucureşti-Otopeni va necesita o investiţie de aproape 244 milioane euro

Linia de metrou Bucureşti-Otopeni va necesita o investiţie de aproape 244 milioane euro

"În maximum o lună, studiul de fezabilitate va fi pregătit pentru ca Guvernul să aprobe indicatorii tehnico-economici ai liniei de metrou Bucureşti-Otopeni", a spus Orban, în cadrul unui seminar pe tema infrastructurii de transport.

El a adăugat că în cadrul studiului de fezabilitate iniţiat de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA s-a avizat varianta de traseu, fără a preciza care este aceasta.

Potrivit ministrului de resort, această investiţie va fi realizată în doi ani şi jumătate după semnarea contractului.

Pe traseul noii linii va exista un tunel care va avea lungimea de un kilometru.

Orban a mai anunţat că la începutul lunii aprilie va avea loc licitaţia pentru alegerea consultantului în vederea reabilitării inelului feroviar al Capitalei.

"Pentru inelul feroviar s-au făcut toate studiile pentru începerea studiului de fezabilitate, cum ar fi dublări de linii, electrificări ale liniei unde este nevoie şi analiza gărilor de pe traseu. Licitaţia pentru alegerea consultantului va începe la începutul lunii aprilie", a spus ministrul Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici