Lista firmelor româneşti care au de recuperat bani din Libia. Vezi cine, câţi bani are de luat şi ce şanse sunt să-i recupereze

Firmele româneşti care au de recuperat creanţe din Libia sunt Romtehnica, Arcom, Tarom, Contransimex şi Romagrimex, au declarat pentru HotNews. Ro oficiali ai Ministerului Finanţelor Publice. Cea mai mare sumă de recuperat o are Romtehnica- circa 39 milioane de dolari, au mai spus oficialii MFP. Firma Arcom, prin care omul de afaceri Gigi Becali a cumpărat creanţe libiene figurează cu 16,6 milioane de dinari (circa 13,5 milioane de dolari americani). Contactat de HotNews, omul de afaceri a declarat că suma totală este mai mare şi include şi creanţe care la Finanţe apar pe numele altor societăţi.

317 afișări
Imaginea articolului Lista firmelor româneşti care au de recuperat bani din Libia. Vezi cine, câţi bani are de luat şi ce şanse sunt să-i recupereze

Lista firmelor româneşti care au de recuperat bani din Libia. Vezi cine, câţi bani are de luat şi ce şanse sunt să-i recupereze (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Creanţele astea sunt mai încurcate. Eu am de dat bani şi Taromului de pildă, pentru nişte bilete luate prin Arcom. La rândul meu, am de luat de la alte firme care au creanţe acolo. Dar eu vă spun că am acte pe 80 de milioane de dolari", a declarat Becali pentru HotNews.ro. În total, România avea de recuperat la data de 1 martie 2011 din Libia suma de 45.568.327,63 dolari SUA şi 22.930.147,992 dinari libieni (echivalent 18,65 mil. dolari)

Lista firmelor româneşti care au de recuperat bani din Libia:

Romtehnica - 39,25 milioane dolari SUA
Arcom - 16,6 milioane dinari libieni (13,5 mil dolari)
Tarom - 0.9 milioane dolari SUA
Contransimex - 0,7 milioane dolari SUA şi 4,8 mil.dinari libieni (3,9 mil. Dolari sua)
Romagrimex - cota părţii române (capitalul social) la soc mixte din domeniul agriculiurii - 4,75 milioane dolari SUA şi 1,5 milioane dinari libieni - venituri cuvenite din activitatea societăţilor mixte.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici