Lovitură pentru Elon Musk. Pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari de la Tesla a fost anulat

  • Pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari al lui Elon Musk de la Tesla a fost anulat de o judecătoare din Delaware.
  • Remuneraţia fără precedent a fost aprobată în mod necorespunzător de consiliul de administraţie al producătorului de maşini electrice şi ar fi prejudiciat acţionarii companiei.
  • Elon Musk riscă să piardă titlul de cel mai bogat om al planetei dacă hotărârea va fi menţinută.
1122 afișări
Imaginea articolului Lovitură pentru Elon Musk. Pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari de la Tesla a fost anulat

Ordinul pronunţat marţi de Curtea de Chancery din Delaware a făcut ca acţiunile Tesla să scadă cu peste 4%, dându-i o lovitură lui Musk, în timp ce acesta caută investiţii de miliarde de dolari pentru o nouă companie de inteligenţă artificială, informează Financial Times.

Judecătoarea din Delaware care a supervizat cazul, Kathaleen McCormick, a declarat că Musk a controlat consiliul de administraţie prin personalitatea şi influenţa sa, chiar şi cu o participaţie de doar 22% în Tesla, iar consiliul nu a putut demonstra că acordarea de acţiuni a fost făcută la un preţ corect şi printr-un proces corect.

Într-o postare pe X, care este deţinută de Musk şi cunoscută anterior sub numele de Twitter, acesta a scris: "Nu vă înfiinţaţi niciodată compania în statul Delaware".

Musk a declarat în această lună că ar dori o altă acordare de acţiuni Tesla pentru a-şi asigura o participaţie mai mare. Însă, dacă hotărârea va fi menţinută şi planul de remunerare a lui Musk va fi eliminat, acesta va pierde opţiunile asupra a 303 milioane de acţiuni Tesla, aproape 10% din companie. Astfel, participaţia sa ar rămâne la 13%, mult sub obiectivul său de a deţine 25% din acţiuni.

De asemenea, ar putea pune în pericol poziţia lui Musk ca cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 251 de miliarde de dolari la începutul acestui an, potrivit Forbes. Bernard Arnault, directorul executiv al brandului de bunuri de lux LVMH, este al doilea pe listă, cu o avere personală de 201 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici