Lucrările pentru extinderea Palatului Victoria încep în 2008

Lucrările de construcţie pentru extinderea Palatului Victoria vor începe anul viitor, termenul de finalizare fiind estimat pentru 2011, iar costurile investiţiei la peste 20 milioane de euro, a declarat, joi, Radu Puchiu, director în cadrul Cancelariei premierului Tăriceanu.

3 afișări
Imaginea articolului Lucrările pentru extinderea Palatului Victoria încep în 2008

Lucrările pentru extinderea Palatului Victoria încep în 2008

"Noua clădire va fi construită pe un teren de 5.525 metri pătraţi situat în spatele actualului sediu al Guvernului, aflat în domeniul public al statului", a declarat Puchiu, în cadrul unei conferinţe de presă, anterioare deschiderii expoziţiei de proiecte privind extinderea Palatului Victoria.

Expoziţia este organizată de Ordinul Arhitecţilor din România şi se va desfăşura în perioada 18-27 octombrie, la Teatrul Naţional Bucureşti, incluzând cele şase proiecte care au concurat pentru această investiţie.

Potrivit lui Puchiu, în prima etapă au participat 24 de proiecte din care comisia de licitaţie a selectat şase pentru a două fază.

Oficialul a menţionat că licitaţia pentru desemnarea constructorului este prevăzută pentru anul viitor.

Lucrările de extindere a Palatului Victoria vor fi proiectate de arhitecţii olandezi Branimir Medic şi Pero Puljiz, membri ai firmei De Architekten CIE. Planul arhitectural propus de această echipă a fost selectat, la jumătatea lunii iulie, de o comisie formată din nouă experţi, dintre care cinci străini, în urma unui concurs internaţional de proiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici