Mai multe companii nipone vor muta producţia de electronice în Mexic în urma dezastrului din Japonia

Mai multe companii mari de electronice din Japonia afectate de seismul care a zguduit săptămâna trecută arhipelagul şi de valurile tsunami care au urmat intenţionează să transfere o parte din liniile de producţie în Mexic, în viitorul apropiat, transmite Ria Novosti.

27 afișări
Imaginea articolului Mai multe companii nipone vor muta producţia de electronice în Mexic în urma dezastrului din Japonia

Mai multe companii nipone vor muta producţia de electronice în Mexic în urma dezastrului din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia are la bază necesitatea de a reînnoi imediat producţia pentru piaţa nord-americană, a declarat preşedintele Camerei Naţionale a Industriei Electronicelor din Mexic, Sierra Ortiz.

"Dezastrul care a lovit Japonia forţează producătorii niponi de electronice şi tehnologie IT&C să mute o parte din producţie în Mexic, unde deja au personal cu înaltă pregătire. Apropierea noastră de SUA a jucat, de asemenea, un rol important în luarea deciziei, deoarece astfel costurile de producţie vor fi semnificativ mai mici", a adăugat Ortiz.

Panasonic a oprit activitatea la trei fabrici, unde sunt produse echipamente audio, camere digitale şi lentile. Canon a închis opt uzine, iar Nikon şi Sony au suspendat de asemenea producţia unor fabrici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici