Mall-urile te vor înapoi. „Oamenii vin mai rar, dar cumpără mai mult”

  • 60% dintre europeni intenţionează să îşi facă online cumpărăturile de Crăciun
  • Mergi mai devreme să cumperi cadouri de Crăciun
  • Clienţii şi comercianţii se tem să nu se închidă mall-urile înainte de sărbători
328 afișări
Imaginea articolului Mall-urile te vor înapoi. „Oamenii vin mai rar, dar cumpără mai mult”

Mai ţii minte aglomeraţia din mall-uri în preajma Crăciunului din anii trecuţi? La câte s-au schimbat anul ăsta, era imposibil să nu se schimbe şi obiceiurile în ceea ce priveşte cumpărăturile de Crăciun. Un studiu făcut de Kaspersky arată chiar că 60% dintre europeni intenţionează să îşi facă majoritatea cumpărăturilor de Crăciun online.

Maria Crăciun este Center Manager al unui mall din Capitală şi îţi spune că oamenii vin mai devreme să cumpere cadourile de Crăciun anul ăsta. Atât clienţii, cât şi comercianţii se tem să nu cumva să se închidă mall-urile înaintea Crăciunului. Veranda Mall a avut în octombrie 2020 faţă de 2019 o scădere de 17%

52% dintre europeni cumpără cadouri de Crăciun cu ocazia reducerilor de sezon, inclusiv Black Friday.

„Oamenii vin mai rar, dar cumpără mai mult. Nu mai petrec atât de mult timp. Acest window shopping s-a cam dus. Lumea vine ţintită, ştie ce are de cumpărat. Au început să meargă la cumpărături ceva mai devreme, probabil gandindu-se că trebuie să respecte anumite reguli şi să evite aglomeraţia. În principiu, lumea este dornică de cumpărături. Facem dezinfectări foarte dese, personalul de la curăţenie a fost suplimentat, avem asigurate puncte de dezinfectare”, spune Maria Crăciun, Center Manager Veranda Mall.

Camelia şi Diana spun că atmosfera este mai tristă în mall-uri acum decât în alţi ani. Sunt mult mai puţini oameni.

Camelia a cumpărat „mult mai mult online anul ăsta, clar! La începutul lunii noiembrie. Pai dacă e vorba de cadouri, trebuie să avem bănuţi, nu? Trebuie să strângem. Bugetul este aproximativ la fel.”

Diana a început deja goana după cadouri.

„Deja am început la unele persoane să fac cadouri, adică să le cumpăr. Pentru că le văd la reduceri, le cumpăr şi le pun la păstrare. O să le cumpăr tot din mall. Nu prea am timp să stau să aştept curierul.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici