Mănăstireanu: Mihai Terecoasă nu mai este directorul DSVSA Prahova

Vicepreşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Mihai Terecoasă, care era detaşat la conducerea DSVSA Prahova, nu mai este director al instituţiei, rămânând însă angajat în sistem.

473 afișări
Imaginea articolului Mănăstireanu: Mihai Terecoasă nu mai este directorul DSVSA Prahova

Mihai Terecoasă (Imagine: www.ansvsa.ro)

Mănăstireanu, care asigură conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) până la numirea unui nou preşedinte, a spus că lui Terecoasă i-a încetat detaşarea la conducerea DSVSA Prahova, el fiind însă, în continuare, angajat al ANSVSA.

Fostul director al DSVSA Prahova declara marţi, pentru MEDIAFAX, că analizele de laborator făcute de Direcţia Sanitară Veterinară Bucureşti pe micii produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi într-un supermarket din Capitală au confirmat suspiciunile privind prezenţa cărnii de cal în locul cărnii de vită. Terecoasă preciza atunci că DSVSA Prahova a amendat producătorul din Ploieşti cu 30.000 de lei pentru substituirea cărnii. Şeful DSVSA Prahova mai spunea că se aşteaptă rezultatele altor trei analize de laborator, prelevate de la mici produşi de aceeaşi firmă, în condiţiile în care respectiva societate comercială a distribuit printr-un lanţ de supermarketuri aproape 2.000 de caserole cu mici în 36 de judeţe.

În aceeaşi zi, ANSVSA preciza că declaraţiile directorului DSVSA Prahova nu sunt susţinute de rezultatele buletinelor de confirmare, întrucât nu au fost încheiate verificările privind suspiciunea substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carne tocată pentru mici, analizele urmând să fie finalizate joi

"Menţionăm că respectiva persoană nu a fost autorizată să facă declaraţii în acest sens", mai arăta ANSVSA, într-un comunicat de presă.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Vladimir Mănăstireanu a anunţat că a fost confirmată suspiciunea substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carnea tocată pentru mici, fiind vorba despre o fraudă comercială, iar unitatea procesatoare, SC Nicolin din Ploieşti, a fost amendată cu 30.000 de lei.

Alerta în cazul cărnii de cal din mici a fost finalizată pe 18 martie, rezultatele indicând că, din cele 1.920 de caserole a câte 800 de grame, distribuite în 36 de judeţe, au fost vândute 1.358 de bucăţi, restul de 562 fiind sechestrate şi distruse, potrivit ANSVSA.

Firma din Ploieşti amendată pentru că a produs mici ce conţin carne de cal fără a fi etichetaţi ca atare este administrată de soţul fostei şefe a Biroului siguranţa alimentelor de origine animală din cadrul DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrată de soţul său. Directorul acestei instituţii declara că, în urma alertei alimentare, angajata a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.

Vladimir Mănăstireanu a declarat joi, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că angajata respectivă a fost mutată în cadrul unui alt serviciu şi este anchetată. "Este funcţionar public, au fost anunţate şi ANI şi organele de cercetare penală", a mai spus Mănăstireanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici