Marca Murfatlar, copiată de chinezi. Ce spun reprezentanţii brandului

Unul dintre standurile de la expoziţia de produse alimentare FuyaExpo, din Gouangzhou (China), a aparţinut "Murfatlar Roumania". Adică unui producător chinez care a decis să-şi însuşească brandul românesc de vinuri "Murfatlar România".

808 afișări
Imaginea articolului Marca Murfatlar, copiată de chinezi. Ce spun reprezentanţii brandului

Marca Murfatlar, copiată de chinezi. Ce spun reprezentanţii brandului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De altfel, chinezii sunt cunoscuţi pentru că "pocesc" numele mărcilor internaţionale: Panasonic a devenit "Panasoanic", Nike - "Mike", iar Adidas - "Adibas", scrie gandul.info.

"La târgul pomenit n-a participat nici Murfatlar, nici vreunul dintre distribuitorii noştri", a declarat, pentru vinul.ro, Daniel Negrescu, brand managerul Murfatlar. "Pur şi simplu, cineva a copiat denumirea noastră, un semnal bun de altfel. Schimbarea unei litere, în China, e un 'sport' pe care legal nu-l putem contracara", explică Negrescu.

Totuşi, brand managerul spune că Murfatlar a fost prezent la un alt târg de profil, desfăşurat în acelaşi oraş din China, cu mai multe săptămâni înainte. Mai mult ca sigur, de aici s-au "inspirat" cei care au creat "Murfatlar Roumania".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici