Marea Britanie negociază cu trei paradisuri fiscale taxarea fondurilor ascunse ale britanicilor

Marea Britanie începe negocieri cu trei paradisuri fiscale pentru taxarea fondurilor din aceste state ale cetăţenilor britanici, parte a unei serii de măsuri care ar putea genera venituri de zece miliarde de lire sterline în următorii cinci ani, potrivit BBC.

246 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie negociază cu trei paradisuri fiscale taxarea fondurilor ascunse ale britanicilor

Marea Britanie negociază cu trei paradisuri fiscale taxarea fondurilor ascunse ale britanicilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

BBC nu a precizat care sunt cele trei paradisuri fiscale.

Trezoreria de la Londra încearcă să taxeze fonduri nedeclarate de miliarde de lire sterline ale cetăţenilor britanici în străinătate.

Autorităţile de la Londra poartă, deja, negocieri cu Elveţia privind impunerea de taxe la depozitele noi, iar Lichtenstein a acceptat să ofere sprijin oficialilor britanici.

Potrivit cotidianului Financial Times, Jersey, Guernsey şi Insulele Man au negat că ar fi început discuţiii cu Trezoreria.

Guvernul britanic speră ca până în 2015 să obţină venituri de zece miliarde de lire sterline din cele trei paradisuri fiscale, Elveţia şi Lichtenstein.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici