Marea Britanie reia exporturile de carne de vită şi miel

Marea Britanie va relua, la 12 octombrie, exporturile de carne proaspătă de vită şi miel, cu excepţia celor provenite dintr-o zonă din sudul Angliei unde au fost descoperite focare de febră aftoasă, a anunţat, marţi, Comisia Europeană, citată de Reuters.

4 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie reia exporturile de carne de vită şi miel

Marea Britanie reia exporturile de carne de vită şi miel

Decizia va fi adoptată formal la 12 octombrie şi va intra în vigoare doar dacă nu vor mai fi descoperite focare în afara zonei afectate. Marea Britanie rămâne o zonă cu grad ridicat de risc în privinţa virusului, a arătat Comisia.

Marea Britanie a confirmat cazuri de febră aftoasă la opt ferme de la începutul epidemiei, pe 3 august, în ţinutul Surrey, din sudul Angliei.

UE a interzis toate exporturile de carne proaspătă, animale vii şi produse lactate imediat după descoperirea primelor focare, dar reduce interdicţia la zona unde a fost descoperită boala.

"Exporturile de carne prospătă de vită şi miel vor fi reluate din acele zone ale Marii Britanii care sunt în afara unui perimetru de 200 de kilometri în jurul zonei supravegheate din sud-estul Angliei, unde se vor menţine condiţiile stricte de sănătate a animalelor", a arătat Comisia.

Ministrul englez al Agriculturii, Hilary Benn, speră că reluarea exporturilor va micşora presiunea exercitată asupra fermierilor şi va face tot ce este posibil pentru ridicarea restricţiilor şi din celelalte zone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici