Maşinile de lux sunt la mare căutare. Lamborghini ar putea vinde în premieră 10.000 de maşini în 2023

  • Lamborghini ar putea vinde, pentru prima dată în istoria sa, 10.000 de maşini în acest an, a declarat CEO-ul companiei.
  • Producătorul de maşini sport de lux a raportat o creştere a profitului şi a veniturilor pentru prima jumătate a anului.
189 afișări
Imaginea articolului Maşinile de lux sunt la mare căutare. Lamborghini ar putea vinde în premieră 10.000 de maşini în 2023

Sursa: AP / Mediafax Foto

Marca italiană, o subsidiară a companiei germane Volkswagen, a vândut 5.341 de maşini în perioada ianuarie-iunie, în creştere cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Statele Unite au fost cea mai mare piaţă, cu 1.625 de livrări.

Preşedintele şi directorul general Stephan Winkelmann a declarat că nu este uşor de făcut previziuni din cauza incertitudinilor de pe piaţă, inclusiv în ceea ce priveşte materiile prime, dar a adăugat că vânzarea a 10.000 de maşini în acest an este un "obiectiv fezabil".

"Nu este ceva ce suntem obligaţi să realizăm, dar este important să arătăm care este sănătatea companiei şi cât de mare este dorinţa clienţilor de a cumpăra maşinile noastre", a spus Winkelmann, potrivit Reuters.

Susţinută de succesul SUV-ului său Urus, care costă aproximativ 200.000 de euro fără TVA, Lamborghini şi-a extins în ultimii ani producţia, bazându-se pe cererea solidă din partea iubitorilor de maşini de lux. A livrat peste 9.200 de vehicule în 2022.

Rivalul Ferrari, al cărui sediu se află la mai puţin de 40 de kilometri distanţă, a livrat anul trecut peste 13.200 de maşini.

În primul semestru, veniturile Lamborghini au crescut cu 6,7%, la 1,42 miliarde de euro, iar veniturile operaţionale au crescut cu 7,2%, la un nivel record de 456 milioane de euro, a anunţat compania.

Lamborghini investeşte 1,9 miliarde de euro până în 2027 în tranziţia la maşini hibride şi electrice, dar sunt aşteptate şi alte investiţii.

Constructorul auto a prezentat la începutul acestui an primul său model hibrid plug-in, Revuelto.

Lamborghini intenţionează să lanseze primul său model complet electric în 2028, la trei ani după primul promis de Ferrari, urmat de o versiune cu baterii a lui Urus în 2029.

"Ceea ce contează este să fim acolo la momentul potrivit, atunci când ştim că suntem în cea mai bună formă şi când piaţa este pregătită", a declarat Winkelmann.

El a adăugat că utilizarea aşa-numiţilor combustibili sintentici este o opţiune, dar numai pentru modelele de maşini sport ale mărcii. Însă orice decizie privind posibile modele cu e-combustibil pentru următorul deceniu va depinde de viitoarele reglementări din diferite părţi ale lumii, nu doar din Europa, a precizat Winkelmann.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici