MasterCard şi Visa nu vor pleca din Rusia, unde vor să înfiinţeze în comun un operator de plăţi

MasterCard va rămâne în Rusia indiferent ce se va întâmpla, în timp ce Visa speră să se ajungă la un compromis productiv cu autorităţile din această ţară, au declarat vineri reprezentanţii celor două companii, care au propus crearea unui operator comun de plăţi în această ţară.

255 afișări
Imaginea articolului MasterCard şi Visa nu vor pleca din Rusia, unde vor să înfiinţeze în comun un operator de plăţi

MasterCard şi Visa nu vor pleca din Rusia, unde vor să înfiinţeze în comun un operator de plăţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rămânem în Rusia indiferent ce se va întâmpla", a afirmat directorul operaţiunilor din Rusia ale MasterCard, Ilia Riabi, citat de RIA Novosti.

Directorul general al Visa în Rusia, Andrew Torre, a confirmat la rândul său că grupul vrea să continue activitatea în această ţară. El a notat că întâlnirea avută cu oficiali ruşi a fost foarte productivă şi şi-a exprimat speranţa că se va ajunge la un compromis.

Reprezentanţii Visa şi MasterCard s-au întâlnit cu vicepremierul Igor Şuvalov şi cu ministrul de Finanţe Anton Siluanov, la un forum internaţional de afaceri care are loc la St. Petersburg.

Visa şi MasterCard au anunţat la începutul acestei săptămâni că evaluează posibilitatea de a continua operaţiunile în Rusia, după ce autorităţile au modificat o lege referitoare la sistemul de plăţi, înăsprind regelementările aplicate activităţii lor pe piaţa rusă.

Anterior, preşedintele Vladimir Putin a promulgat o lege de creare a unui sistem naţional de plăţi.

Începând de la 1 iulie, operatorii străini de sisteme de plăţi trebuie să contribuie trimestrial la un cont special al băncii centrale, cu 25% din volumul mediu zilnic al tranzacţiilor.

Decizia a fost luată după ce Visa şi MasterCard au refuzat la sfârşitul lunii martie să presteze servicii pentru mai multe bănci ruseşti, în urma sancţiunilor impuse de Statele Unite din cauza conflictului din Ucraina.

Parlamentul rus ar putea să reducă mărimea contribuţiilor Visa şi MasterCard la contul de la banca centrală, a declarat miercuri parlamentarul Anatoli Aksakov.

Ministrul de Finanţe Siluanov a declarat la rândul său, vineri, că Visa şi MasterCard ar putea înfiinţa în Rusia un operator propriu de plăţi.

"Au adresat guvernului o propunere prin care să se asigure cooperarea cu sistemele de plăţi din Rusia, crearea unei companii, în următorul an şi jumătate, care să aparţină exclusiv Visa şi MasterCard", a spus Siluanov după întâlnirea cu reprezentanţii companiilor.

Riabi, şeful MasterCard, a confirmat că în cursul discuţiilor cu Siluanov şi Şuvalov companiile au sugerat propria lor soluţie, care a obţinut acordul preliminar al guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici