Măsuri tot mai severe pentru comercianţii din pieţe. Cei care nu respectă regulile îşi pot pierde contractul

  • Pieţe: trasee separate intrare/ieşire, triaj şi distanţă de cel puţin 2 metri
  • Comercianţii din pieţe care nu respectă regulile îşi pot pierde contractul
  • În România sunt 514 pieţe agroalimentare
627 afișări
Imaginea articolului Măsuri tot mai severe pentru comercianţii din pieţe. Cei care nu respectă regulile îşi pot pierde contractul
Din ce în ce mai drastic: trasee separate în interiorul pieţelor. Unul la intrare şi unul la ieşire. Triaj şi distanţă de cel puţin doi metri. Aşa s-au încheiat discuţiile de astăzi dintre Prefectura Capitalei şi reprezentanţii pieţelor. Iar comercianţii care nu respectă asta cu stricteţe vor rămâne fără contract în piaţă.
 
În România sunt peste 500 de pieţe agroalimentare. Iar 50% dintre legumele româneşti se vând în pieţe. Doar 20% din producţie ajunge în supermarketuri.
 
„S-a pus foarte mult accent pe acel triaj observaţional de care vorbeşte Ordinul comun al ministrului Agriculturii şi al ministrului Sănătăţii", a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.
 
În 2019, România a produs 3,5 milioane de tone de legume şi aproape 1,5 milioane de tone de fructe.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici