Maxime istorice pentru indicii bursieri din SUA

Acţiunile listate pe bursele americane au atins luni maxime istorice, impulsionate de aşteptările optimiste privind o posibilă decizie de reducere a producţiei de ţiţei, care ar fi luată de ţările membre OPEC, relatează CNBC.

411 afișări
Imaginea articolului Maxime istorice pentru indicii bursieri din SUA

Maxime istorice pentru indicii bursieri din SUA (Imagine: Theodor Pana/ Arhiva Mediafax Foto)

Indicele S&P 500 a atins cel mai înalt nivel intraday, urcând la cotaţia de 2.193.81 care nu a mai fost consemnată din august.

La rândul său, indicele Dow Jones industrial a crescut cu 50 de puncte, după creşterea cotaţiilor Chevron, iar NASDAQ Composite a urcat cu 0,6% şi a atins un nou record, mai arată CNBC.

Şi alţi indici, printre care Russell 2000 şi S&P Mid Cap 400, au atins luni noi cotaţii-record. Iar cotaţiile Futures ale ţiţeiului au revenit pe creştere, ajungând la 47,3 USD/baril pe segmentul cu livrare în decembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici