McDonald's a anunţat că este posibil să fi vândut produse expirate în Japonia

McDonald's Japonia a anunţat că este posibil să fi vândut salate şi alte produse expirate în patru dintre restaurantele sale din Tokyo, după ce angajaţii au schimbat etichetele cu data de preparare.

12 afișări
Imaginea articolului McDonald's a anunţat că este posibil să fi vândut produse expirate în Japonia

McDonald's a anunţat că este posibil să fi vândut produse expirate în Japonia

Acţiunile McDonald's Holdings Co, companie deţinută în proporţie de peste 50% de grupul american McDonald's Corp, au scăzut cu 2,4% în urma anunţului.

Angajaţii au reetichetat unele salate nevândute, pentru a le putea comercializa în ziua următoare, încălcând regulile companiei conform cărora aceste produse trebuie vândute în maxim 12 ore de la preparare.

McDonald's Japonia nu a stabilit încă dacă salatele erau sau nu expirate în momentul vânzării.

De asemenea, unii angajaţi au admis că au folosit iaurt şi milkshake după data expirării, dar compania investighează încă aceste informaţii.

"Eu consider acest lucru teribil. Totuşi, nu cred că aceasta era o practică obişnuită", a declarat directorul general al McDonald's Japonia, Eikoh Harada.

Harada a afirmat că angajaţii au fost sfătuiţi de membri ai managmentului restaurantelor să utilizeze produsele, pentru a reduce costurile.

McDonald's a anunţat că a reziliat contractul de franciză cu cele patru restaurante, deţinute de aceeaşi companie, iar unităţile vor fi operate direct de McDonald's.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici