McDonald’s a redeschis un restaurant în Piaţa Puşkin din Moscova, închis în urmă cu trei luni de autorităţi

McDonald’s a redeschis miercuri un restaurant situat în Piaţa Puşkin din Moscova, cel mai mare deţinut în Rusia, care fusese închis în urmă cu trei luni de autorităţile sanitare din cauza unor nereguli, relatează Bloomberg.

125 afișări
Imaginea articolului McDonald’s a redeschis un restaurant în Piaţa Puşkin din Moscova, închis în urmă cu trei luni de autorităţi

McDonald’s a redeschis un restaurant în Piaţa Puşkin din Moscova, închis în urmă cu trei luni de autorităţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Alte două restaurante ale McDonald’s din Moscova vor fi redeschise, unul în această lună, iar celălalt în ianuarie, după modernizarea interioarelor şi a echipamentelor, a declarat Svetlana Poliakova, purtător de cuvânt al companiei americane în Rusia.

Autorităţile pentru siguranţa alimentară din Rusia au inspectat un număr mare de restaurante McDonalds, iar unele dintre acestea au fost închise. Controalele au avut loc pe fondul tensiunilor geopolitice provocate de conflictul din Ucraina.

După ce Statele Unite şi Uniunea Europeana au impus sancţiuni Rusiei, preşedintele Vladimir Putin a reacţionat cu interzicerea importurilor din Occident a unor alimente.

Poliakova a spus că în acest an au avut loc circa 250 de inspecţii la restaurantele McDonalds din Rusia. Alte şase restaurante rămân încă închise în urma unor hotărâri judecătoreşti, două în Moscova, unul în Soci şi trei în Volgograd, iar compania va face contestaţie.

Agenţia pentru siguranţa consumatorilor, Rospotrebnadzor, a dat în judecată McDonald’s şi pentru că a subestimat valoarea calorică a produselor sale, precum şi pentru contaminarea cu microbi a unora dintre acestea.

McDonald’s a început operaţiunile în Rusia în 1990, iar compania a fost văzută ca un simbol al perspectivelor de dezvoltare ale ţării, contribuind la deschiderea faţă de companiile străine.

În timp ce autorităţile de reglementare susţin că McDonald’s a încălcat regulile sanitare, momentul şi amploarea măsurilor de închidere a restaurantelor este văzută ca o reacţie la sancţiunile occidentale împotriva Rusiei.

Restaurantul din Piaţa Puşkin este primul deschis de McDonalds în Rusia, în urmă cu aproape 25 de ani. McDonald’s are peste 35.600 de restaurante la nivel mondial, între care 440 în Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici