ME: Petrom a început livrarea de păcură către termocentralele care nu mai au gaze naturale

Compania petrolieră Petrom a început să livreze cantităţi suplimentare de păcură centralelor termoelectrice (CET) care nu mai au gaze naturale, ca urmare a opririi importurilor de gaze naturale din Rusia, a anunţat, luni, Ministerul Economei (ME).

17 afișări
Imaginea articolului ME: Petrom a început livrarea de păcură către termocentralele care nu mai au gaze naturale

ME: Petrom a început livrarea de păcură către termocentralele care nu mai au gaze naturale (Imagine: Mediafax Foto)

"Deşi exportul de gaze de la Gazprom Export către România nu au fost reluat, livrările de gaze către consumatori au loc în condiţii de siguranţă", potrivit ME.

Petrom a anunţat săptămâna trecută că poate livra către CET-uri aproximativ 70.000-75.000 de tone de păcură până la sfârşitul lunii ianuarie şi aceeaşi cantitate în februarie. Compania era în negocieri cu Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Constanţa, CET Galaţi, Termoelectrica, Termoficare Piteşti, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi Dalkia Ploieşti.

Consumul naţional de gaze, 57,7 milioane metri cubi pe zi, este integral acoperit din producţia internă (33,7 milioane metri cubi pe zi) şi din depozite (24 milioane metri cubi pe zi).

Centralele termoelectrice pentru care autorităţile au decis trecerea la utilizarea de combustibil alternativ (păcură şi cărbune) funcţionează în parametri normali.

Importurile de gaze din Rusia au fost reduse, apoi sistate total, la începutul acestui an, ca urmare a neînţelegerilor legate de preţ dintre Rusia şi Ucraina, ţară de tranzit către Europa.

Rusia a promis să restabilească livrările de gaz rusesc către Europa via Ucraina marţi, 13 ianuarie, la ora 08.00 GMT (10.00 ora României), a declarat luni un purtător de cuvânt al preşedinţiei cehe a UE.

Citeşte şi:

Rusia a promis să reia livrările de gaz marţi dimineaţa

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici