MEDIAFAX Talks about Aviation: Christian Heinzmann rămâne CEO la Tarom. Ce s-a discutat la conferinţa Mediafax

Christian Heinzmann îşi continuă mandatul de CEO al Tarom, noul Consiliu de Administraţie urmând să anuleze actul adiţional prin care durata mandatului a fost scurtată de la 4 ani la 1 an, până la 19 noiembrie, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, la Mediafax Talks about Aviation.

322 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX Talks about Aviation: Christian Heinzmann rămâne CEO la Tarom. Ce s-a discutat la conferinţa Mediafax

MEDIAFAX Talks about Aviation: Christian Heinzmann rămâne CEO la Tarom. Ce s-a discutat la conferinţa Mediafax (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Atâta timp cât noul CA are mandat să anuleze acel act adiţional care a fost făcut fără a respecta statutul şi prevederile legale, domnul Heinzmann a rămâne. Nu are niciun sens să recrutăm un alt manager în acest moment", a afirmat Mănescu.

Ea a precizat că în aceste condiţii anunţurile de recrutare publicate de fostul CA nu mai sunt valabile.

Mănescu a adăugat că Heinzmann va fi ajutat să implementeze planul de management împreună cu noul CA.

Mănescu: Obiectivele Tarom sunt schimbarea flotei şi creşterea numărului curselor interne şi regionale

Obiectivele Tarom pentru perioada următoare vizeaază schimbarea flotei şi creşterea numărului curselor interne şi regionale, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, la Mediafax Talks about Aviation.

Mănescu - România va beneficia de fonduri UE de 1,1 mld. euro pentru aeroporturi, până în 2020

România va beneficia de fonduri europene de 1,12 miliarde euro în perioada 2014-2020 pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation.

Mănescu: Disponibilizări la companii, doar după discuţii cu sindicatele. Acum focusul este pe buget

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat marţi că dacă vor exista planuri de disponibilizări la companiile deţinute de minister acestea vor fi discutate în prealabil cu sindicatele, dar în prezent priorităţile sunt bugetul pe 2014 şi planurile de dezvoltare a companiilor.

Merica: Puţini pasageri cu avionul. Românii folosesc tot autobuzul pentru a merge în Spania şi Irlanda

România are un număr redus de pasageri care optează pentru transportul cu avionul, dar şi puţini piloţi sau aeronave, fiind preferate în continuare autobuzele, a declarat marţi Radu Merica, şeful CA al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation.

Noul Blue Air va fi pe minus în 2013 din punct de vedere contabil, dar operaţional încheie pe plus

Blue Air - Airline Management Solutions, care a cumpărat în luna mai fondul comercial şi aeronavele operate de Blue Air, va încheia acest an cu pierderi, pe fondul preluării mai multor obligaţii financiare, dar operaţional va înregistra rezultate pozitive.

Tarom va opera curse din Bucureşti spre Geneva şi Moscova

Tarom va deschide la sfârşitul lunii noiembrie o cursă spre Geneva, iar din primăvara anului viitor va opera şi pe ruta Moscova, a declarat marţi la conferinţa Mediafax Talks about Aviation George Marin, vicepreşedintele business strategy al Tarom.

Oficial Tarom - Avem două variante, fie ne îndreptăm spre zona de low cost, fie accesăm noi pieţe

Compania Tarom a fost nevoită să revizuiască modelul de operare din cauza concurenţei şi analizează fie să acceseze noi pieţe, cum ar fi cele din Asia, fie să se îndrepte spre zona de low cost, a declarat George Marin, vicepreşedinte business strategy la Tarom.

Avocat: Aeroportul Henri Coandă nu va mai putea beneficia de investiţii publice de anul viitor

Noile Orientări ale Uniunii Europene privind ajutoarele de stat destinate aeroporturilor se vor înăspri de anul viitor, astfel încât cele care au un trafic de peste 5 milioane de persoane nu vor mai putea beneficia de ajutoare publice pentru acoperirea cheltuielilor de investiţii, iar cele care au un trafic de peste 3 milioane de persoane nu vor mai putea beneficia de ajutoare pentru acoperirea cheltuielilor de exploatare, a declarat Mihai Furtună, avocat la ONV LAW, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici