Mediul de business din Italia se bucură de o recuperare „peste aşteptări”

  • Încrederea managerilor din sectorul manufacturier a crescut semnificativ luna trecută, după ce producţia industrială s-a majorat cu 8,2% în iunie
  • Italia a fost prima ţară europeană care a suferit de pe urma crizei generate de coronavirus
  • In iunie, a treia economie a zonei euro a înregistrat o creştere de 8,2%
653 afișări
Imaginea articolului Mediul de business din Italia se bucură de o recuperare „peste aşteptări”

Italia a fost prima ţară europeană care a suferit de pe urma crizei generate de coronavirus, înregistrând peste 35.000 de decese de la izbucnirea focarelor din Lombardia.

Produsul intern brut (PIB) al ţării a scăzut în T2 cu 12,4% – o contracţie record, însă un rezultat mai bun decât estimările iniţiale ale analiştilor. Prin comparaţie, Spania a raportat o contracţie de 18,5%, iar PIB-ul Franţei a suferit un declin de 13,8%, scrie Financial Times.

In iunie, a treia economie a zonei euro a înregistrat o creştere de 8,2% în ceea ce priveşte producţia industrială, întrecând astfel aşteptările economiştilor din cadrul Reuters de 5,1%. Rezultatele au venit după o creştere de 41,6% în luna mai, când a luat sfârşit perioada de carantină.

Fabiano Schivardi, economist al Universităţii Luiss din Roma, a declarat că recuperarea se datorează în mare parte iniţiativelor create de guvern pentru a ajuta business-urile să navigheze pe timp de pandemie, „precum subvenţiile, creditele ieftine, măsurile de susţinere a forţei de muncă şi schemele de lucru cu program redus”.

Indicele IHS Markit pentru încrederea managerilor italieni din sectorul manufacturier a crescut în iulie până la 51,9 de la 47,5 în iunie, prima creştere din ultimii doi ani. Cu toate acestea, cererea externă a rămas slabă şi nu există elemente care să sugereze că fabricile operează la capacitate maximă.

Luni, 17 august, autorităţile italiene au oprit activitatea cluburilor de noapte, iar purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie în locurile aglomerate de vreme ce numărul de infecţii cu coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni. Sectorul vieţii de noapte din Italia generează venituri anuale de circa 4 miliarde de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici