Merck, al doilea grup farmaceutic din SUA, va concedia 8.500 de angajaţi, circa 10% din personal

Merck & Co., al doilea mare producător de medicamente din SUA după vânzări, va concedia 8.500 de angajaţi şi va restructura departamentul de cercetare şi dezvoltare, după ce debutul pe piaţă al mai multor produse noi a fost întârziat de autorităţile americane.

156 afișări
Imaginea articolului Merck, al doilea grup farmaceutic din SUA, va concedia 8.500 de angajaţi, circa 10% din personal

Merck, al doilea grup farmaceutic din SUA, va concedia 8.500 de angajaţi, circa 10% din personal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele 8.500 de concedieri se adaugă altor 7.500 de locuri de muncă restructurare, anunţate anterior de companie, potrivit unui comunicat transmis marţi de Merck, transmite Bloomberg.

Numărul total de 16.000 de disponibilizări reprezintă aproximativ 20% din angajaţii grupului.

Compania s-a confruntat cu întârzieri în dezvoltarea şi lansarea mai multor medicamente aflate în faza experimentală şi l-a înlocuit în luna aprilie pe şeful diviziei de cercetare şi dezvoltare.

Medicamentele şi tratamentele dezvoltate de grup fie nu au fost aprobate de către autorităţile americane, fie au ajuns pe piaţă în condiţii nefavorabile, concurând cu alternative generice mai ieftine, fie necesită noi teste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici