Metrorex dotează tronsonul N. Grigorescu-Linia de centură cu sisteme de informare de 14 mil. euro

Operatorul reţelei de metrou Metrorex Bucureşti va investi anul viitor 50,4 milioane lei (14,3 milioane euro) pentru dotarea cu sisteme de informare a călătorilor şi sonorizare a tronsonului Nicolae Grigorescu 2-Linia de centură a Capitalei, care va fi dat în folosinţă în 15 iunie 2008.

2 afișări
Imaginea articolului Metrorex dotează tronsonul N. Grigorescu-Linia de centură cu sisteme de informare de 14 mil. euro

Metrorex dotează tronsonul N. Grigorescu-Linia de centură cu sisteme de informare de 14 mil. euro

Lucrările vor fi atribuite prin licitaţie deschisă şi sunt estimate să dureze şase luni, potrivit unui anunţ al companiei aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Totodată, proiectul vizează introducerea sistemului de informare a călătorilor şi de sonorizare pe tronsonul Industriilor-Linia de Centură.

Contractul va fi atribuit pe baza celei mai bune oferte, principalul criteriu fiind preţul, cu o pondere de 80% din evaluare, în timp ce durata de execuţie va conta în proporţie de 20%.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 ianuarie 2008. Documentele vor fi deschise în aceeaşi zi.

Construcţia tronsonului Nicolae Grigorescu-Linia de Centură, începută în 1989, presupune costuri de 76 milioane euro, fonduri acordate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi bugetul de stat.

Linia Nicolae Grigorescu-Linia de Centură va avea o lungime de 4,75 de kilometri şi patru staţii (Nicolae Grigorescu 2- 1 Decembrie-Policolor-Linia de Centură).

În anul 2000, BEI a aprobat un împrumut către Metrorex pentru cofinanţarea proiectului "Modernizarea metroului din Bucuresti - etapa II", care cuprinde lucrările pentru terminarea şi punerea în siguranţă a infrastructurii existente şi a zonelor adiacente pe tronsonul Nicolae Grigorescu – Linia de Centură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici