Microsoft şi Yahoo sunt foarte aproape să încheie un parteneriat

Giganţii din domeniul IT Microsoft şi Yahoo sunt foarte aproape să încheie un parteneriat pentru a colabora în domeniul tehnologiei de căutare pe internet şi al publicităţi online, pentru a concura Google, au declarat, vineri, două surse apropiate negocierilor, pentru Bloomberg.

50 afișări
Imaginea articolului Microsoft şi Yahoo sunt foarte aproape să încheie un parteneriat

Microsoft şi Yahoo sunt foarte aproape să încheie un parteneriat

Cele două grupuri ar putea anunţa înţelegerea săptămâna viitoare, însă cel mai probabil peste două săptămâni, a spus o sursă sub protecţia anonimatului.

Microsoft şi Yahoo încearcă să identifice posibilităţi de a concura cu Google, care controla în luna iunie 65% din piaţa căutărilor online. Yahoo a ocupat poziţia a doua, cu 19,6%, iar Microsoft locul trei, cu 8,4%.

"Este singura cale de a contesta dominaţia Google. Împreună pot oferi o alternativă viabilă la Google pentru companiile de publicitate", a declarat Jack Neele, analist la fondul de investiţii olandez Robeco, cu active de 150 de miliarde de dolari.

Microsoft şi Yahoo au reluat negocierile referitoare la o colaborare, după ce Carol Bartz a devenit director general al Yahoo, în ianuarie 2009.

Bartz l-a înlocuit pe co-fondatorul Yahoo Jerry Yang, care a respins anul trecut încercările Microsoft de a cumpăra Yahoo, pentru 47,5 miliarde de dolari, fapt ce a înrăutăţit relaţiile între cele două grupuri.

Totodată, Microsoft a anunţat, luni, că va oferi o versiune gratuită a programului Office, accesibilă utilizatorilor pein intermediul internetului, urmând să concureze cu grupul rival Google, care a lansat un program similar în urmă cu trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici