Microsoft Summit 2015: Ce rol joacă digitalizarea în creşterea profitabilităţii companiilor

Relaţia dintre tehnologiile digitale şi creşterea eficienţei şi a profitabilităţii companiilor este una dintre temele centrale care vor fi abordate în cadrul evenimentului Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi business de pe piaţa locală, iar unul dintre speakerii care va "ataca" acest subiect este Violeta Luca, Marketing & Operations Director în cadrul susbidiarei locale a gigantului IT american.

401 afișări
Imaginea articolului Microsoft Summit 2015: Ce rol joacă digitalizarea în creşterea profitabilităţii companiilor

Microsoft Summit 2015: Ce rol joacă digitalizarea în creşterea profitabilităţii companiilor

Digitalizarea societăţii va atrage după sine digitalizarea muncii, în contextul unui comportament de consum diferit, iar în următorii cinci ani schimbările vor fi semnificative în condiţiile în care, potrivit experţilor Microsoft, până la finalul anului 2020, întreaga Generaţie C ( “conectată”) va trăi într-o lume preponderent digitală - computer şi dispozitive mobile, cloud, internet of things, comunicarea prin internet şi reţele sociale, iar toate elementele menţionate vor fi o a doua natură a persoanelor “conectate”.

"Fiecare business are nevoie să se transforme, periodic sau chiar continuu, pentru a rămâne competitiv şi relevant într-un mediu dinamic de piaţă. Transformarea digitală face parte dintre acele decizii de business care reflectă nu numai nevoia curentă de adaptare, dar şi viziunea unei organizaţii, modul în care se raportează la viitorul sau mediu. Parafrazându-l pe P. Drucker, pot spune că în 5 ani vor exista 2 categorii de manageri: cei care înţeleg şi aplică principiile economiei digitale şi cei fără ocupaţie", afirmă Violeta Luca.

Reprezentantul Microsoft va discuta despre cum pot fi schimbate modelele de business într-o lume în care tehnologiile digitale provoacă schimbări majore în diferite pieţe şi în cadrul unei sesiuni care are loc în a doua zi a evenimentului, alături de Aurelia Costache - Financial Services Industry Advisory Leader în cadrul companiei de consultanţă EY România. În cadrul sesiunii vor fi dezbătute teme precum: cum pot influenţa tehnologiile IT poziţia pe piaţă a companiilor şi care sunt avantajele competitive pe care le pot aduce? Se poate atinge excelenţa operaţională fără excelenţă în utilizarea IT-ului, adică fără automatizare, informaţii, analize şi algoritmi sofisticaţi?

Abordarea acestor teme în cadrul Microsoft Summit vine în contextul în care, potrivit experţilor Microsoft, companiile se aşteaptă să crească deopotrivă profitabilitatea şi să-şi eficientizeze costurile cu până la 10% prin iniţiativele de digitalizare a afacerii, conform unui studiu realizat de McKinsey anul acesta. În cadrul cercetării au fost analizate 18 practici de strategie digitală, aptitudini şi cultură organizaţională pentru a stabili maturitatea digitală a unei companii sau Digital Quotient.

Microsoft Summit îşi propune să le aducă participanţilor date depre teme precum: caracteristicile procesului de digitalizare a companiilor din mediul de business românesc; care sunt principalele servicii şi produse de digitalizare, prin care companiile din România îşi pot creşte profitabilitatea şi maximiza rezultatele. Participanţii vor avea ocazia să interacţioneze cu noile tehnologii Microsoft, care vor fi prezente la locurile special amenajate pentru demo-uri. De asemenea, participanţii vor putea testa diferite echipamente cu tehnologii Microsoft. În cadrul evenimentului sunt organizate şi 11 sesiuni dedicate participanţilor din mediul de business.

Alte 17 sesiuni despre tehnologie sunt dedicate participanţilor care dezvoltă aplicaţii software. Pentru specialiştii în IT sunt organizate un număr de 23 de sesiuni. În perioada 4-5 noiembrie 2015, compania Microsoft organizează a treia ediţie a  Microsoft Summit, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi business de pe piaţa locală, în cadrul căruia peste 40 de experţi de talie internaţională vor analiza cele mai importante tendinţe şi soluţii digitale cu impact în creşterea productivităţii organizaţiilor din România.

Dezvoltatorii şi specialiştii IT ce urmăresc dezvoltarea competenţelor pe soluţii de mobilitate şi cloud, precum şi managerii şi antreprenorii aflaţi în căutarea de noi oportunităţi de utilizare a tehnologiilor digitale în business pot obţine detalii despre evenimentul Microsoft şi se pot înregistra pe www.mssummit.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici