Microsoft va actualiza o aplicaţie din Windows care a stat neschimbată timp de 20 de ani

Privind şirul interminabil de patch-uri care remediază probleme de securitate şi stabilitate în ultima versiune de Windows 10 am crede că Microsoft are lucruri mai importante de făcut decât să aducă îmbunătăţiri celei mai banale aplicaţii pentru editare text disponibilă pentru platforma desktop PC.

10756 afișări
Imaginea articolului Microsoft va actualiza o aplicaţie din Windows care a stat neschimbată timp de 20 de ani

Microsoft a actualizat recent o aplicaţie din Windows care a rămas neschimbată timp de 20 de ani

Notepad este una dintre puţinele aplicaţii Windows păstrate şi lăsate practic neschimbate încă de pe vremea lui Windows 98, rămasă la fel de folositoare ca la început. Însă, dacă nu e nevoie de schimbare, atunci de ce insistă Microsoft cu lansarea unei noi versiuni?

Potrivit Microsoft, utilizatorii au solicitat adiţii importante, ajutând în situaţii specifice cum ar fi vizualizarea jurnalelor de sistem şi manipulare text. Astfel, în curând vom putea folosi Windows Notepad pentru a căuta şi înlocui automat cuvinte şi expresii din documentele pe care le edităm.

Şi funcţia zoom va primi îmbunătăţiri, utilizatorii putând folosi rotiţa de scroll în combinaţi cu tasta CTRL pentru a mări sau micşora textul afişat.

Află aici ce alte îmbunătăţiri a primit aplicaţia Notepad

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici