Microsoft va analiza Yahoo! în vederea finanţării unei preluări de către alte companii

Microsoft a încheiat un acord de confidenţialitate cu Yahoo!, care îi permite să analizeze în amănunt situaţia financiară a companiei de servicii de Internet, în vederea finanţării unei posibile oferte de preluare din partea altor companii, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

155 afișări
Imaginea articolului Microsoft va analiza Yahoo! în vederea finanţării unei preluări de către alte companii

Microsoft va analiza Yahoo! în vederea finanţării unei preluări de către alte companii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alte două surse au spus, la rândul lor, că Microsoft ar putea doar să contribuie la finanţarea unei oferte, în loc să încerce să cumpere direct Yahoo!, potrivit Bloomberg.

Astfel, Microsoft se va alătura altor investitori, pentru protejarea parteneriatului cu Yahoo! în domeniul serviciilor de căutare la web şi acoperirea unui eventual deficit de finanţare.

Consultanţii Yahoo! au cerut ca ofertele de preluare din partea companiilor interesate să fie depuse săptămâna viitoare.

Este probabil ca ofertanţii să propună doar preluarea unei participaţii minoritare la Yahoo!, în condiţiile în care nu au pregătit finanţarea unei preluări integrale, au arătat sursele.

Fondurile de investiţii TPG Capital şi Silver Lake au semnat, la rândul lor, acorduri de confidenţialitate, au declarat persoane apropiate acestor companii.

Reprezentanţi ai Microsoft şi ai Yahoo! au refuzat să comenteze.

Yahoo! a cerut părţilor interesate să semneze acorduri de confidenţialitate a datelor, pentru a primi prezentări din partea conducerii şi acces la informaţii financiare detaliate.

Cel mai mare portal web din SUA, Yahoo! a declanşat în septembrie o evaluare strategică a opţiunilor de afaceri, după înlăturarea din funcţie a directorului general Carol Bartz, ca urmare a declinului vânzărilor în faţa concurenţei Google şi Facebook.

În timpul mandatului lui Bartz, Microsoft şi Yahoo! au încheiat un acord pe termen de 10 ani pentru colaborarea în domeniul tehnologiei de căutare pe Internet.

KKR şi Blackstone Group se numără printre companiile de investiţii care ar putea lansa oferte pentru Yahoo!, au declarat luna trecută surse apropiate situaţiei.

Alibaba Group Holding, cea mai mare companie de comerţ electronic din China, şi-a exprimat interesul pentru Yahoo!, parţial pentru a răscumpăra o participaţie proprie de la compania americană. Cu o deţinere de 40%, Yahoo! este cel mai mare acţionar al Alibaba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici