Microsoft va oferi o versiune gratuită de Office utilizatorilor de internet

Grupul american Microsoft va oferi o versiune gratuită a programului Office, accesibilă utilizatorilor pein intermediul internetului, după ce compania rivală Google a lansat un program similar în urmă cu trei ani.

40 afișări
Imaginea articolului Microsoft va oferi o versiune gratuită de Office utilizatorilor de internet

Microsoft va oferi o versiune gratuită de Office utilizatorilor de internet (Imagine: Mediafax Foto)

Microsoft va oferi prin versiunea gratuită a Office un procesor de text, software de prezentare şi un program de consemnare a notiţelor, similar Office-ului vândut pentru computere personale.

Rivalitatea dintre cei doi giganţi din domeniul IT s-a intensificat în ultima perioadă, Google anunţând că va lansa un sistem de operare gratuit care să concureze Windows, în timp ce Microsoft a introdus noul motor de căutare Bing.

O versiune online gratuită a Office ar putea afecta vânzările Microsoft. Unul dintre cele mai populare versiuni Office, destinată utilizatorului individual, este compusă din cele patru programe pe care Microsoft le va face disponibile prin intermediul internetului şi are un preţ de 150 de dolari.

Divizia Office a raportat un profit de 9,3 miliarde de dolari în primele nouă luni ale anului fiscal în curs, la vânzări de 14,3 miliarde de dolari.

Microsoft vizează atragerea utilizatorilor de internet interesaţi de programul Office către propriile site-uri, inclusiv motorul de căutare Bing, pentru a creşte încasările din reclame, consideră analiştii.

Lansarea versiunii gratuite a Office va avea loc concomitent cu cea a Office 2010.

Grupul american intenţionează să dezvolte două versiuni de Office gratuit şi pentru companii.

Google a anunţat, miercuri, să va oferi gratuit sistemul de operare Chrome, la lansarea acestuia pe piaţă, în a doua jumătate a anului 2010, decizie care ar putea obliga Microsoft să intre într-un război al preţurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici