Ministerele şi companiile au investit 175 mil. euro în laptopuri, telefoane şi şosete. Ce spun reprezentanţii lor?

Achiziţiile au fost făcute chiar dacă Guvernul a menţinut şi în 2010 interdicţia pentru autorităţile şi instituţiile publice privind cumpărarea de autoturisme, mobilier şi aparatură birotică

12 afișări
Imaginea articolului Ministerele şi companiile au investit 175 mil. euro în laptopuri, telefoane şi şosete. Ce spun reprezentanţii lor?

Ministerele şi companiile au investit 175 mil. euro în laptopuri, telefoane şi şosete. Ce spun reprezentanţii lor? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Una dintre instituţiile care au achiziţionat anul trecut laptopuri este Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), care se finanţează doar cu bani de la bugetul de stat. Aceasta a cumpărat în urma unei licitaţii laptopuri cu un preţ mediu de 6.000 de lei bucata (1.420 euro), inclusiv cu licenţe.

"Cele 100 de laptopuri au fost achiziţionate pentru a-i dota pe inspectorii noştri de specialitate care au activitate pe teren. Aceştia trebuie să facă procese-verbale, să consulte legislaţia în domeniu, le sunt necesare pentru activitatea curentă. Anul trecut am avut fonduri bugetare pentru aceste achiziţii, anul acesta nu mai avem fonduri bugetate la acest capitol. Nu ne-am dotat toţi inspectorii de pe teren cu laptopuri", a declarat pentru Gândul Petre Fulger, director economic la ISCIR.

Citeşte mai multe despre achiziţiile ministerelor şi companiilor pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici