Ministerul de Finanţe a atras 775 milioane de lei de la bănci

  • Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de titluri scadentă în august 2022
  • Instituţia s-a împrumutat luni, de la bănci, cu 775 milioane lei, la o dobândă anuală de 3,14%.
  • Volumul total al cererii depăşeşte două miliarde de lei
98 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Finanţe a atras 775 milioane de lei de la bănci

Ministerul de Finanţe a atras 775 milioane de lei de la bănci

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de titluri scadentă în august 2022 şi s-a împrumutat luni, de la bănci, cu 775 milioane lei, la o dobândă anuală de 3,14%.

Volumul total al cererii a fost de 2,2 miliarde lei, din care ofertele competitive au totalizat 1,9 miliarde lei, iar cele necompetitive 235 milioane lei. La licitaţie au participat şase dealeri primari.

Rata cuponului a fost de 4%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,16%. Din valoarea nominală adjudecată de 775 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 600 milioane lei, iar cele necompetitive au fost de 175 milioane lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici