Ministerul de Finanţe a împrumutat joi 1,54 mld. lei de la bănci. Detaliile complete

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de titluri scadentă în iunie 2026 şi s-a împrumutat cu 1,54 mld. lei faţă de nivelul de 600 mil. lei programat, la o dobândă anuală de 2,38%.

201 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Finanţe a împrumutat joi 1,54 mld. lei de la bănci. Detaliile complete

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi 1,54 mld. lei de la bănci. Detaliile complete

Volumul total al cererii a fost de 2,6 mld. lei din care ofertele competitive au totalizat 2,39 mld. lei, iar cele necompetitive 218 mil. lei. Din valoarea nominală adjudecată de 1,54 mld. lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 1,36 mld lei, iar în contul clienţilor la 30 mil. lei.

Ofertele necompetitive au fost de 150 mil. lei.

La începutul săptămânii, Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadente în septembrie 2031 şi s-a împrumutat cu 801,7 milioane lei, peste volumul programat de 500 milioane lei, la un cost mediu anual de 3,09%, în diminuare cu 31 puncte bază raportat la nivelul înregistrat la licitaţia din decembrie, arată o analiză a Băncii Transilvania.

În ianuarie, MFP a programat licitaţii pe piaţa internă în volum de 5,1 miliarde lei, cu 14,9% sub nivelul realizat în luna decembrie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici