Ministerul Economiei vrea să comaseze 14 institute în două entităţi, pentru energie şi industrie

Ministerul Economiei intenţionează să comaseze activitatea a 14 institute de cercetare în două structuri, cu responsabilităţi în sectoarele industriei şi energiei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul de resort, Adriean Videanu.

40 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei vrea să comaseze 14 institute în două entităţi, pentru energie şi industrie

Ministrul Economiei Adriean Videanu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Premierul Emil Boc a solicitat o mai atentă cheltuire a banului public, şi aceasta este responsabilitatea fiecărui ministru în zona sa de activitate. Multe agenţii sunt inutile şi ineficiente. Ministerul Economiei are doar trei agenţii, Agenţia Naţională pentru Deşeuri Radioactive, Agenţia Română pentru Conservarea Energiei şi Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, dar vrem să reorganizăm 14 institute de cercetare în două, în sectoarele industrie şi energie", a afirmat Videanu.

Surse ministeriale au declarat pentru MEDIAFAX în urmă cu o săptămână că printre propunerile de reducere a numărului de agenţii guvernamentale se numără şi comasarea institutelelor de cercetare din subordinea Ministerului Economiei în două structuri cu atribuţii în domeniul energiei şi, respectiv, al industriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici